Thomas van der Vlugt in De Bachelor Beeld © Jasper Suyk

Thomas van der Vlugt: 'Bachelor-avontuur op mijn lijf geschreven'

15 februari 2022 07:30

Thomas van der Vlugt (29) vond zijn deelname aan het datingprogramma 'De Bachelor' 'een leipe rollercoaster'. De programmamaker van StukTV had geen idee wat hem te wachten stond, maar wilde vooral dat het een mooi avontuur zou worden. En dat is gelukt, zegt hij in gesprek met het 'ANP'.

"Ik ben wel avontuurlijk en daarom sloot dit wel goed bij mij aan"

Zestien dames stapten voor het programma, dat vanaf deze week te volgen is op Videoland, op het vliegtuig naar Mexico om het hart van Thomas te veroveren. Tijdens verschillende dates probeert de 'bachelor' te achterhalen of zijn ware liefde ertussen zit en dat was nog 'best moeilijk', zegt Thomas.

"Daten an sich is al best ongemakkelijk, laat staan met een crew en camera's er omheen. Maar dat geldt voor de dames ook natuurlijk. Ik heb geprobeerd de beste kant van mezelf te laten zien en het was eigenlijk heel leuk en gezellig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verrassing: drie nieuwe dames maken opkomst in De Bachelor

Thomas wilde vooral veel actieve dates doen, zoals paardrijden, paintballen en kitesurfen. "Als je ergens gaat zitten, kan je wel kletsen en zo maar je leert elkaar pas echt kennen als je dingen gaat doen. Ik wilde graag dingen doen waar je een beetje voor uit je comfortzone moet en waar avontuur in zit. En natuurlijk wilde ik zien hoe stoer de dames zijn en wat ze allemaal durven."

De befaamde rozenceremonies, waarbij een kandidaat afvalt, vond Thomas misschien wel het lastigst. "Daar keek ik elke keer wel tegenop. Los van alle leuke dingen die je doet moet je ook een aantal vrouwen teleurstellen en dat is nooit leuk", zegt hij. Toch vindt de programmamaker ook 'dat je eerlijk moet zijn of het er wel of niet in zit'.

"Je beëindigt hun avontuur in Mexico maar je moet ze ook niet aan het lijntje houden. En zo werd het voor mij ook steeds duidelijker en kon ik meer tijd doorbrengen met de dames in wie ik echt geïnteresseerd was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Valentijnscadeau: de eerste aflevering van De Bachelor is nú al te zien

Thomas vond het leuk om een keer meer van zijn persoonlijke kant te tonen, iets waar normaal in de programma's van StukTV geen plek is. "Maar dat was niet per se het doel natuurlijk. Ik vond het een heel avontuurlijke uitdaging om zo de liefde te vinden én te ontdekken of het überhaupt kan natuurlijk. Het is maar de vraag of het erin zit en of het er op dat moment ook uitkomt." Thomas is ook niet vies van een uitdaging, getuige zijn video's met StukTV. "Ik ben wel avontuurlijk en daarom sloot dit wel goed bij mij aan."

"Wat de jongens ervan vonden? Prachtig natuurlijk", zegt Thomas over zijn StukTV-kompanen Giel de Winter en Stefan Jurriens. "Zij weten natuurlijk ook dat ik al heel lang vrijgezel ben dus dit was op mijn lijf geschreven. Jaloers waren ze niet. Zij staan er heel anders in en vinden liefde en relaties meer een privéaangelegenheid. Maar ik vind het wel leuk om het te laten zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met de dames uit vorig seizoen De Bachelor?

Of Thomas een vriendin aan het programma heeft overgehouden, mag hij nog niet verklappen. "Maar het was zeker een geslaagd avontuur. En wie weet wat er komen gaat."

Thomas noemt Bachelor-avontuur een 'emotionele rollercoaster'

02:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!