Beeld © BNNVARA

BN'ers laten kwetsbare kant zien in First Dates-special

15 februari 2022 13:34

Het was maandag dé dag voor datingprogramma 'First Dates': Valentijnsdag! De makers hadden voor de gelegenheid een aantal BN’ers uitgenodigd om deze editie een extra glamour-randje te geven. Wel was dat even inkomen voor een aantal bekende deelnemers; ze hebben namelijk niet allemaal evenveel ervaring met de liefde.

"Het liefdesleven is heel roerig geweest"

Shirley & Danny

De Rotterdamse influencer Shirley is de eerste kandidaat die op Valentijnsdate gaat. Je kan haar misschien kennen van Ex On The Beach: Double Dutch en Temptation Island. De realityster gaat op date met personal trainer Danny, die qua uiterlijk direct een goede indruk op haar maakt. Ook andersom is dat het geval en na een vlekkeloze eerste afspraakje willen Danny en Shirley graag op een tweede. Zo gezegd zo gedaan: de tortelduifjes hebben een dagtripje naar Antwerpen gemaakt en een paar keer gezellig geluncht. Toch is het daar wel bij gebleven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

First Dates-kijkers vol verbazing over outfit van Shirley

Imca & Harry

Ook de 80-jarige zangeres Imca Marina probeert in het programma een nieuwe man voor aan haar zijde te vinden. "Het liefdesleven is heel roerig geweest, maar eigenlijk ook heel leuk", zegt ze zelf over haar relationele verleden. Gepensioneerd projectleider Harry doet zijn best om het hart van de zangeres te veroveren. Hij heeft al eerder meegedaan aan First Dates, helaas zonder succes. 

Heel anders is dat in deze Valentijnsspecial: "Het lijkt me heel erg leuk om je nog eens terug te zien", aldus een enthousiaste Imca. "Dit maakt me zo gelukkig", reageert Harry. De twee sluiten elkaar binnenkort dus weer in de armen op een tweede afspraakje.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

First Dates-kijkers missen Sergio en maken kennis met 'frisse' Denice

Fawry & Jordie

Roddelkoning Fawry Not Sawry is de volgende die zijn best doet voor een schot in de roos. "Mijn liefdesleven bestaat eigenlijk niet", stelt de influencer vooraf. Dit is dus één van zijn eerste dates. En niet met de minste: de Amsterdamse hunk Jordie gaat met zijn vlotte babbel de uitdaging aan. En hoe kan het ook anders: de avond verloopt op rolletjes en ze willen daarom graag een vervolg geven aan hun liefdesavontuur.

Ondanks deze goede start blijkt het uiteindelijk toch geen match en inmiddels zijn Fawry en Jordie beiden weer beschikbaar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Pak je kans! First Dates zoekt opnieuw naar achtergrondeters

Santino & Kiki

De populaire YouTuber Santino komt door zijn online-leven maar weinig vrouwen tegen. Hij ziet zijn deelname aan het programma dus als de kans om zijn grote liefde te vinden. Zijn match Kiki heeft eigenlijk maar één wens: haar toekomstige man moet van honden houden. Santino heeft zelf ook een hond, zo vertelt hij, dus in the pocket zou je denken. Dat blijkt ook zo te zijn: de hondenliefhebbers willen elkaar allebei nog eens zien. "Ik ben heel erg benieuwd hoe het op de puppydate gaat", grapt Santino.

Kiki's en Santino’s hondjes keken erg uit naar een dubbeldate, maar die kwamen helaas van een koude kermis thuis. De twee hebben besloten zich allebei weer te focussen op hun carrière en dus niet meer af te spreken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

De opvolger van Sergio Vyent in First Dates is een vrouw

Adelheid & Frans

De laatste gast op deze bijzondere Valentijnsavond is theatermaker Adelheid Roosen. In haar werk zoekt ze graag de grens op; zo deed ze ooit mee aan een gedurfd experiment waar ze met wildvreemde mannen ging zoenen. Haar wensen zijn simpel: "Ik zou het heerlijk vinden als een man van de mensheid houdt. En van zoenen, ik ben gek op zoenen." Of haar date Frans een goeie kusser is, daar zal ze helaas nooit achterkomen. Ondanks dat de twee een 'fantastische avond' hebben gehad, voelt hij namelijk geen chemie. Waar Adelheid het met hem over eens is. Ze noemt hem overigens wel de 'ideale buurman'. Steek die maar in je zak Frans!

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frank Jansen wil meedoen aan First Dates: 'Wil niet alleen blijven'

First Dates gemist? Hier kijk je de afleveringen terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!