The Passion in Roermond in 2021 Beeld © ANP

'Jezus liep tijdens The Passion alleen maar te vloeken'

16 februari 2022 13:00

De bekende Nederlanders die dit jaar een rolletje spelen in 'The Passion' worden één voor één bekendgemaakt. Zo speelt Soy Kroon (26) de rol van Jezus en Dennis Weening (44) kruipt in de huid van Judas. Laatstgenoemde werd onthuld in het radioprogramma van Wietze de Jager (32), die daar ook nog even tussen neus en lippen door zei dat iemand die eerder Jezus speelde de hele tent bij elkaar schold.

"Best wel een mismatch met de productie"

Die opmerking kwam, nadat Wietze vroeg of Dennis wel connectie voelde met het verhaal van Jezus. "Maakt het nog wat uit? Of is het gewoon een mooie klus?" 

Toen Wietze in 2015 een discipel mocht spelen in The Passion was de acteur die Jezus speelde niet vies van een scheldwoord hier en daar. "Toen was de Jezus van die tijd, ik laat even in het midden wie het is, de hele opnameperiode alleen maar 'gvd' aan het roepen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dennis Weening is Judas in The Passion: 'Maar die kan toch niet zingen?!'

Maar wie was degene die in 2015 Jezus speelde? Niemand minder dan Jim de Groot. Volgens Wietze was 'gvd' zijn 'stopwoordje'. "Maar ik dacht ook: misschien is het best wel een mismatch met de productie." 

Je hoort er alles over in onderstaand fragment.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Soy Kroon is jongste Jezus ooit in The Passion

Dennis Weening is Judas in The Passion: 'Maar die kan toch niet zingen?!'

03:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!