Ferry Doedens, Mariana Verkerk Beeld © Shotbysud

Voor deze All Stars moeten de Expeditie Robinson-deelnemers oppassen

19 februari 2022 11:24

Voor één keer mogen oud-kandidaten die het ver hebben geschopt in 'Expeditie Robinson' een tweede maal meedoen. Maar voor welke kandidaten moeten de All Stars opletten en naar wie kunnen de mensen thuis uitkijken? Een overzicht.

Mariana Verkerk: de bitch van Robinson

Als iemand zich niet de kaas van het brood laat eten - of in dit geval het zeewier van haar rijst - dan is het Mariana Verkerk wel. In 2019 deed ze mee aan het twintigste seizoen van Expeditie Robinson en eindigde ze op de vijfde plaats. De modellencoach is waarschijnlijk de meest besproken kandidaat van haar seizoen.

Iedere keer werd ze naar Duivelseiland gestuurd, om vervolgens terug te keren in het kamp en voor de nodige opschudding te zorgen. De gevreesde eetproef doorstond ze met verve voordat ze zich definitief weer terug bij de groep mocht voegen. Eén ding is zeker: als Mariana iets voor ogen heeft, dan gaat ze ervoor. Een goede smaakmaker, dus. 

Dat Mariana niet te vertrouwen is in het spel, blijkt hieronder wel.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Fatima bedankte voor All Stars-seizoen Expeditie Robinson

Ferry Doedens: de vloekende strijder

Hij vond zijn tijd op het eiland vreselijk, maar kennelijk is het zo lang geleden voor Ferry Doedens dat hij toch 'ja' heeft gezegd tegen Expeditie Robinson: All Stars. En zijn agenda is natuurlijk een stuk leger sinds zijn gedwongen vertrek uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Zijn deelname aan het survivalprogramma is goed nieuws voor de kijkers.

In 2014 wist hij het al vloekend en tierend tot de finale te schoppen. Mede door zijn niet altijd even ethische en chagrijnige houding kun je als kijker thuis extra genieten van hem. Laten we vooral niet de proef vergeten waarin hij een bal op een lange stok moest balanceren - 'kutkerstbal', 'graftakkenspel' - en hoe hij melig zeilster Lobke Berkhout uitlachte en uit het spel stemde, nadat zij menig kandidaat uit het programma had gewipt.

Ferry zorgt dus sowieso voor goede tv. Een compilatie van wat je te wachten staat:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie Robinson krijgt een All Stars-seizoen en deze kandidaten doen mee

Dio: de mastermind

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Expeditie Robinson anno 2022 draait om naaien of genaaid worden. Dio koos in 2016 voor de eerste optie, waardoor hij het tot de finale van het programma schopte. De rapper leverde één van de grootste naaistreken in de geschiedenis van het programma door zijn maatje Thomas Dekker - óók een All Star - te verraden en naar huis te sturen. 

Anna Nooshin was over de zeik ('Ik vind het vies hoe je in de finale wilt komen'), Thomas voelde zich bedrogen ('Je kan het links- of rechtsom lullen, maar je hebt mij gewoon genaaid'). Dio begreep niet zoveel van de ophef, ze speelden immers een spel. Je begrijpt: dit moet, al die jaren later, wel mooie televisie opleveren. Het is maar goed dat Dio de uitnodiging voor dit eenmalige seizoen heeft geaccepteerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Weening doet onthulling over Mars-rel in Expeditie Robinson

Bertie Steur: de nuchtere Comeback Kid

Laten we de lieve, nuchtere Bertie Steur niet vergeten. Bondjes, complotten, list en bedrog: het is niet voor haar weggelegd en dat is meteen haar zwakke punt. Maar laten we niet vergeten hoe ze zich in 2016 liet wegstemmen, het wekenlang wist te rooien op Afvallerseiland om vervolgens in de halve finale terug te keren en daadwerkelijk de winst te pakken. De boerin, ook wel Comeback Kid genoemd, dient niet onderschat te worden. En juist omdat de Zeeuwse zo lekker normaal is gebleven, is ze een aanwinst voor het All Stars-seizoen. Hopelijk neemt ze haar Hosternokke-pet weer mee.

Onze eigen Aran Bade sprak Bertie na de finale. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie Robinson-medewerker ontslagen na ongepast gedrag

Expeditie Robinson: All Stars is vanaf 24 februari om 20.30 uur te zien op RTL 4. Hieronder krijg je alvast een voorproefje van het seizoen dat op Zanzibar is opgenomen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!