Arjan en Maurice uit MAFS Beeld © Nander de Wijk/NT Visuals
Tim van Rodijnen
Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

We wachten allemaal smachtend tot de bom barst in Married at First Sight

19 februari 2022 12:34

Journalist Tim van Rodijnen (26) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In zijn tweewekelijkse column pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast of ontroert.

"Je wil toch dat vuurwerk zien, de irritatie, de ruzies. Hallo, we willen drama!"

Allemaal leuk en aardig, hoe gezellig het er vooralsnog bij vrijwel ieder stel aan toegaat in het zevende seizoen van Married at First Sight. Maar laten we eerlijk zijn: we hunkeren allemaal naar het moment waarop het misgaat en we kunnen spreken van de eerste ordinaire ruzie van deze reeks.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Carlo verklapt wat over nieuw seizoen MAFS: 'Gaat alle kanten op'

We zien wel al hoe Arjan in totale paniek verkeert, maar zoals het er nu naar uitziet geeft hij Maurice en zichzelf niet eens de kans om ruzie te maken. Het is namelijk maar de vraag of hij nog wel op huwelijksreis gaat.

Het is natuurlijk leuk om te zien hoe ‘mooi’ Sander en Astrid alles vinden en dat de liefde tussen Rowan en Astleigh lijkt op te bloeien. Alleen, het is niet waar we écht voor kijken, althans ik niet. Je wil toch dat vuurwerk zien, de irritatie, de ruzies. Hallo, we willen drama!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MAFS-trouwambtenaar Mariëlle flink afgevallen in een jaar tijd

Elk seizoen weer proberen de experts de kans op een succesvolle match tevergeefs te vergroten. Zo is er sinds vorig seizoen een koppelweekend. En vanaf dit jaar gaan de deelnemers apart van elkaar naar de bestemming van de huwelijksreis en is er een aantal nieuwe experts.

Als de wetenschap er tijdens het maken van een coronavaccin net zo vaak naast zou hebben gezeten als de experts van Married at First Sight, zouden de gevolgen niet te overzien zijn geweest. Maar in dit geval pikken we het maar, dat de wetenschap hier en daar een reageerbuisje om laat donderen. We willen ten slotte gewoon goede televisie en niet per se een huwelijk dat slaagt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kennismakingsrondje: dít zijn de nieuwe koppels van MAFS Australië

Van alle matches die er ooit gemaakt zijn, zijn er slechts twee bij elkaar gebleven. Alle andere keren schoot cupido mis, soms niet eens in de buurt. En toch kijkt er elke week weer een miljoenenpubliek naar het programma. Waarom dan? Vanwege die heerlijke ruzies en bijzonder ongemakkelijke momenten natuurlijk. En oké, we gunnen ze natuurlijk die liefde allemaal wel. Maar we smullen van die momenten waarop het lekker knettert.

Het meest memorabele MAFS-koppel in zeven seizoenen is in mijn ogen Henkie en Wenkie. Ik vond het heerlijke televisie, die twee mensen die duidelijk geen match waren samen op huwelijksreis in Turkije. Hij hield de deur niet open voor haar, zij vond dat niet hoffelijk en tada: het bekendste fragment uit alle seizoenen van Married at First Sight óóit. De knallende ruzie tussen beiden haalde alle landelijke media.

Wanneer je aan mensen vraagt welk stel zij hebben onthouden uit al die seizoenen van MAFS? Grote kans dat ze Henk en Chantal zeggen, of misschien Daisy en Mick. Heus niet de twee liefdesexperimenten die wél gelukt zijn: Patty en Bram en Chantal en Nikolai. Al worden zij aan het eind van elk seizoen weer opgevoerd als hét schoolvoorbeeld van succes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sonny en zijn oma ontroeren MAFS-kijkers: 'Wat een lieve vrouw'

Waarschijnlijk is er na het huidige seizoen weer geen stel dat zich bij het korte rijtje (spreek je bij twee al van een rijtje?) van geslaagde matches kan voegen. Jammer, maar prima. Ik heb nu al zin in het vuurwerk van het achtste seizoen. Maar eerst nog even knallend deze reeks uit graag. Wie steekt het vuurwerk aan?

Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!