Sven Kramer tijdens de halve finale van de massastart

Sven Kramers laatste race kreeg 1,7 miljoen kijkers

20 februari 2022 08:25

Het schaatsen op de Olympische Winterspelen in Beijing kon zaterdag weer op veel kijkers rekenen. Volgens Stichting Kijkonderzoek schakelden bijna 1,7 miljoen mensen in voor de uitzending van de laatste olympische schaatsdag op NPO 1. Het was daarmee het op twee na best bekeken programma van de dag.

De Nederlandse schaatsers kwamen zaterdag in actie op de massastart. Sven Kramer en Jorrit Bergsma deden mee bij de mannen, Irene Schouten en Marijke Groenewoud bij de vrouwen. Het betekende de laatste race uit de carrière van schaatsicoon Sven Kramer, en ook zagen de kijkers hoe Irene haar derde gouden medaille van deze editie van de Winterspelen veroverde.

Wie is de Mol? was net als de voorgaande weken het best bekeken tv-programma van de zaterdagavond. Er keken ruim 2,6 miljoen mensen naar het AVROTROS-programma. Dat zijn er wel iets minder dan een week eerder, toen meer dan 2,7 miljoen mensen afstemden op NPO 1. De tweede plaats was voor het NOS Journaal van 20.00 uur, met 2,1 miljoen kijkers.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Sven Kramer moet vriendin en dochter missen

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sven Kramer meldt zich af voor WK allround door familieproblemen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!