Beeld © RTL

Victoria Koblenko: 'Westen heeft Poetin onderschat'

22 februari 2022 23:02

Het Westen heeft de Russische president Vladimir Poetin (69) onderschat. Dat stelde de Nederlands-Oekraïense actrice Victoria Koblenko (41) dinsdag in de talkshow 'Jinek'. Victoria had naar eigen zeggen 'tot gister geen rekening gehouden met tanks die binnenkort in Kiev zouden kunnen staan. Maar na de toespraak van gister zie ik ze binnenkort wel in Parijs staan'.

"Waarom moeten de landen van de NAVO weer samenkomen?"

De actrice vond de retoriek van de Russische leider 'heftig'. "Hij zei dat Oekraïne geen wettelijke basis tot bestaansrecht heeft. De inval in 2014 is hem prima bevallen: hij is niet echt gestraft, het land is niet doodgegaan aan de sancties."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Grote zorgen, maar nog geen paniek' onder bevolking Oekraïne

Victoria vraagt zich oprecht af of het Westen niets heeft geleerd van de acties van Poetin in 2014. "Waarom moeten de landen van de NAVO weer samenkomen? Waarom is de volgende stap niet al geformuleerd?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rusland erkent afvallige regio's Oekraïne: hier draait het conflict om

De actrice en haar man, Evgeniy Levchenko, hebben de afgelopen maanden veel contact gehad met vrienden en familie in Oekraïne. "Ik hoor jou, Eva, zeggen: begint er dan een echte oorlog? Maar voor de Oekraïners is de oorlog nooit opgehouden. Ze zijn murw geslagen, de afgelopen jaren zijn er 14.000 mensen overleden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!