Chantal Bles en Robert Doornbos Beeld © Videoland/Rooijakkers over de Vloer

Robert Doornbos en Chantal Bles blikken terug op ziekte van hun dochter Jada

23 februari 2022 22:01

Hoewel Robert Doornbos (40) en Chantal Bles een gelukkig leven hebben samen met hun twee kinderen Jada en Josh, is het niet altijd even makkelijk geweest. Hun dochtertje Jada is ernstig ziek geweest. Toen ze twee was bleek ze nierkanker met uitzaaiingen te hebben. In 'Rooijakkers over de Vloer' blikken ze terug op deze verdrietige periode.

"De grond zakt onder je voeten vandaan"

Robert weet nog exact de datum waarop ze dit nieuws te horen kregen. "24 april 2018. Dat is een datum die je niet snel vergeet", vertelt hij hierover. "Verschrikkelijk", voegt hij toe. Robert was op de dag zelf in Engeland, toen zijn - toen nog zwangere - vrouw Chantal langs de dokter ging met hun dochter Jada. Nadat er allerlei onderzoeken werden uitgevoerd, begon er bij Chantal al een belletje te rinkelen. Ondanks dat wilde ze positief blijven voor haar 'kleintje die daar gespannen ligt'.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert Doornbos en Chantal Bles staan na ziekte Jada dankbaarder in het leven

Het duurde niet lang tot het verschrikkelijke nieuws moest worden gebracht aan Chantal en haar dochter Jada. De dokters vertelden over Jada: "Ze heeft een tumor van 12 bij 12 centimeter op haar nier met mogelijke uitzaaiingen." Chantal vertelt dat 'de grond onder haar voeten zakte' toen ze dit nieuws te horen kreeg. "Ik ben gaan schreeuwen en ik ben op hem in gaan slaan", vertelt Chantal. "Ik trilde ongelofelijk", voegt ze toe. 

Ze besloot om Robert, die dus nog in Engeland zat, meteen te bellen. Vanwege de shock waar Chantal zich in verkeerde, was het de arts die het slechte nieuws aan Robert bracht. "Ik krijg de telefoon en die man spreekt het uit: 'Je vrouw kan niet aan het woord komen en je dochter is ook hier. Ik heb de diagnose kanker gesteld. Het is foute boel. We gaan nu naar het ziekenhuis'", vertelt Robert over het telefoongesprek. "Ik zat op de grond. Ik werd gek", vertelt hij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert Doornbos niet meer welkom bij Viaplay na rel

Robert vertrok meteen naar het vliegveld samen met zijn schoonvader Jos om de eerst mogelijke vlucht naar Nederland te nemen. Dit ging echter niet zo soepel, want alle vluchten waren volgeboekt. "Ik heb echt hemel en aarde bewogen om binnen een uur of zes terug te zijn", vertelt Robert hierover. 

Eenmaal aangekomen in het Ronald Mcdonalds ziekenhuis werden Chantal en Robert overspoeld met informatie. "Het is een flinke tumor en het behandelplan is als volgt; we gaan eerst de tumor opensnijden. Het wordt een tien uur durende operatie", legt Robert uit. 

Ondanks het vertrouwen dat Robert en Chantal hadden in de artsen, waren ze toch enorm gespannen over de operatie. De chirurg vertelde Robert: "Wat jij kan op het circuit, Robert. Dat kan ik hier in deze zaal. Ik zorg goed voor je dochter." Deze woorden zorgde ervoor dat Robert het leven van zijn dochtertje in volle overgave kon toevertrouwen aan de artsen.

Chantal Bles wilde niets weten van 'praatjesmaker' Robert Doornbos

00:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Bles openhartig over heftige periode met dochtertje

Om er volop voor Jada te kunnen zijn, moesten Chantal en Robert nog een moeilijke beslissing maken. Chantal was namelijk hoogzwanger en had besloten hun kindje Josh te laten halen middels een keizersnede, zodat ze er voor Jada tijdens haar chemo's kon zijn. Ook dit ging hen niet makkelijk af, want Josh kreeg tijdens de keizersnede een hap vruchtwater binnen, waardoor er vocht in zijn longen kwam. Hierdoor moest Josh aan de beademing. "Ik kreeg hem in mijn handen, maar hij was blauw en maakte geen geluid", vertelt Robert. "We waren op de intensive care beland een paar dagen. Op diezelfde Intensive Care lagen we een paar dagen daarvoor met Jada.", legt Chantal uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert Doornbos en Chantal Bles staan na ziekte Jada dankbaarder in het leven

Inmiddels is Jada in februari 2019 kankervrij verklaard. Sinds ze hersteld is, staan Robert en zijn vrouw Chantal Bles een stuk dankbaarder in het leven. De kleinste momenten worden gekoesterd. "De eerste keer dat je met haar in een parkje loopt en er een beetje een windje waait en er een pluk haar wegwaait. Dat soort momenten vergeet je niet zo snel", geeft Robert als voorbeeld. 

Rooijakkers Over De Vloer is wekelijks om 21.30 uur te zien op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!