Carlos en Minke Beeld © SBS6/Steenrijk, straatarm /KIJK.nl

Kijkers Steenrijk, straatarm verbaasd over keuze van het rijke gezin

24 februari 2022 12:16

In de aflevering van 'Steenrijk, straatarm' woensdagavond ruilen Carlos en Minke, die in 2007 'Het Blok' wonnen en daarmee 100.000 euro, van huis en haard met de familie Dijkstra. En hoewel het vaak het arme gezin is dat roekeloos omgaat met het budget, zijn kijkers van het programma nu vooral verbaasd over hoe het rijke gezin dit aanpakt.

"Kappen nou met je wijn en je terras"

Met het startkapitaal van Het Blok kopen Carlos en Minke een huis om op te knappen en daarna door te verkopen. Dit werkt zo goed dat ze het nog een paar keer doen, waardoor ze een groot vermogen opbouwen. Samen met hun kinderen leven ze het goede leven in Amsterdam. 

Het gaat er bij de familie Dijkstra anders aan toe. Wil en Brigitte wonen in Sommelsdijk met hun twee jongste dochters. Het noodlot slaat veertien jaar geleden toe wanneer Wil een ongeluk krijgt en drie jaar aan bed gekluisterd is. Daardoor moeten ze noodgedwongen hun woning verkopen en raken ze afhankelijk van de Voedselbank. In deze aflevering van Steenrijk, straatarm mag het gezin echter een week genieten van een groter bedrag. Het viertal mag namelijk voor 1800 euro rondkomen deze week. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Steenrijk, straatarm zijn opschepper zat: 'Wat een patjepeeër'

Wie dit keer niet veel uit te geven hebben, is het gezin van Carlos en Minke. Zij moeten met 80 euro de week zien door te komen. De kijkers laten zich op Twitter uit over de wijze waarop dit gezin besluit om het geld in te zetten. Er is namelijk veel kritiek over de keuze die Carlos en Minke hebben gemaakt door op een terras te gaan zitten, terwijl ze met een klein bedrag moeten zien te overleven. Iemand schrijft: 'Wow serieus? Op een terras zitten terwijl je een week van een laag budget moet rondkomen?' Hij voegt toe: 'Dat heb ik nog nooit iemand zien doen.' Een ander schrijft: 'Als je niet veel te besteden hebt dan ga je niet op een terras zitten. Dat gaat gewoon niet, je prioriteiten liggen elders. Ik geloof niet dat dat besef er is.'

Wat de meeste kijkers vooral stoort aan deze keuze, is dat het voor hen erop wijst dat het rijke gezin 'weinig besef' heeft over hoe het is om in armoede te leven. Hierover schrijft iemand: 'Kappen nou met je wijn en je terras. Dan snap je het niet' en 'Wat een geestelijke armoe bij dat rijke stel'. Dat het rijke stel koos voor biologische boodschappen, schoot bij de kijkers ook in het verkeerde keelgat. 

Steenrijk, straatarm wordt op woensdag om 20.30 uur uitgezonden op SBS6. Je bekijkt de aflevering terug via deze link. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!