Viola Davis en Michelle Obama Beeld © ANP/Getty Images

Viola Davis vreest reacties op vertolking Michelle Obama in nieuwe serie

24 februari 2022 04:31

Alhoewel ze al behoorlijk wat rollen op haar cv heeft staan, was de laatste klus van Viola Davis (56) redelijk zenuwslopend. De actrice is in de serie 'The First Lady' te zien als Michelle Obama (58), en dat vond ze geen gemakkelijke taak.

"Ik wil niet dat ze beledigd is door hoe ik haar neerzet"

"Ik was doodsbang. Ik was absoluut doodsbang", vertelde Viola woensdag tijdens een perspresentatie van de serie. "Het is zo specifiek en zo moeilijk want iedereen weet wie Michelle Obama is, iedereen denkt haar te kennen. Zij zullen alles als heiligschennis zien", legde de actrice haar zenuwen uit. "Dus je hebt maar heel weinig dat je zelf kunt invullen. Hoe zij haar mond beweegt, zo moet jij je mond bewegen. Hoe zij haar ketting vastpakt, zo moet jij het ook doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlands tintje aan Obama's lijst met favoriete films van 2021

Daarbij vond ze het ook lastig dat Michelle Obama haar werk te zien zal krijgen. "Ik kan daar wakker van liggen. Ik wil niet dat ze beledigd is door hoe ik haar neerzet. Ik heb dan ook heel veel research gedaan. Ik denk dat ik meer dan honderd keer naar haar podcast heb geluisterd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Humberto spreekt Barack Obama over gelukkigste tijd van z'n leven

De andere twee hoofdactrices uit de serie, Gillian Anderson en Michelle Pfeiffer, hebben die druk niet. Zij spelen in The First Lady de rollen van Eleanor Roosevelt en Betty Ford, twee voormalig First Ladies die niet meer in leven zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!