Tim Hofman en Kiki Beeld © BNNVARA/SkyHighTV

Tim Hofman 'proost' op Kiki uit Over Mijn Lijk: 'Zijn er weinig zo dapper'

24 februari 2022 20:35

Tim Hofman (33) herdenkt donderdagochtend op social media Kiki. De presentator volgde haar voor het programma 'Over Mijn Lijk' zo'n 1,5 jaar voordat ze op 14 juli 2021 op 16-jarige leeftijd overleed. In de aflevering van woensdagavond was Kiki voor het laatst te zien. 'Als je op je 16e al zo goed snapt wat leven is, wat leven kan zijn, dan verdien je het groots herinnerd te worden', schrijft Tim bij een foto van hen samen.

"Het was een eer om in het slotstuk van je leven naast je te mogen staan"

Op vakantie in Thailand met haar ouders en zusje wordt de dan 14-jarige Kiki opeens ziek. In het ziekenhuis in Bangkok komt op 24 juli 2019 een onverwachte diagnose: Kiki blijkt leverkanker te hebben met uitzaaiingen in haar longen. In de aflevering van 23 februari blijk dat Kiki ook uitzaaiingen in haar ruggenwervel heeft. Samen met haar familie gaat ze vervolgens wel nog op vakantie naar Renesse, maar daarna gaat het snel bergafwaarts. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers diepbedroefd door afscheid Kiki in Over Mijn Lijk

'De soms onvoorspelbaar donkere kant van bestaan toont zich op veel manieren, en een meisje van 16 dat zomaar sterft aan kanker is er daar een van. Dat hoort niet, dat mag niet en het slaat nergens op. Maar het gebeurt wel', schrijft Tim, die het bijzonder vindt dat Kiki die 'gitzwarte kant' weer 'ontzettend mooie en felle kleuren' wist te geven door wie ze was en wat ze zei. 

'Zo dapper als jij, daar zijn er maar weinig van', vervolgt de presentator. 'Rust in alle vrede die je kan vinden, pak alle zon die je pakken kan. Het was een eer om in het slotstuk van je leven naast je te mogen staan. Proost op jou.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leven Kiki uit Over Mijn Lijk gevierd met worstenbroodjes op uitvaart

Over Mijn Lijk is elke woensdag om 21.30 uur te zien op NPO 1 en terug te kijken via NPO Start. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!