Boer zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV/Boer zoekt Vrouw 27-02-2022

Boer zoekt Vrouw-kijkers willen maar één iemand: de zoon van boer Hans

28 februari 2022 11:22

De brieven in 'Boer zoekt Vrouw' zijn binnen en dat betekent maar één ding: Yvon Jaspers (48) mocht weer op pad om deze samen met haar hond bij de boeren te bezorgen. Ze kregen er tientallen, soms zelfs honderdtallen. Niet alleen de tien boeren zijn dit seizoen in trek, ook hun familieleden vallen bij de kijkers in de smaak.

"Is Sjoerd beschikbaar voor een brief? Ik vraag dit voor mezelf"

Paardenfokker Hans kreeg 89 liefdesbrieven van de kijkers en dat terwijl hij al blij was geweest met een stuk of tien. "Laat ze maar komen, ze kunnen allemaal in de manege", constateerde hij blij. Alle brieven lezen is natuurlijk een hele klus en daarom werd hij bijgestaan door twee van zijn kinderen: Sjoerd en Karin.

Als Sjoerd de stapel brieven ziet, grapt hij: "Ik wist niet dat jij nog zo populair kon zijn. Gefeliciteerd, pa." Een systeem voor de brieven is er niet. "Ik had er eigenlijk niet over nagedacht hoe we kunnen gaan sorteren, want ik had niet verwacht dat jij zoveel fans zou hebben", grapt Sjoerd. Het lezen van de brieven blijkt voor de zoon en dochter nog best een uitdaging; beiden zijn namelijk dyslectisch.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Boer Evert opent met knikkende knieën zijn brieven in BzV

Er is nog iemand die de aandacht trekt van de kijkers: de zoon van Hans. Veel kijkers vragen zich op Twitter af of ze ook een brief naar hem kunnen sturen. 'Is Sjoerd beschikbaar voor een brief? Ik vraag dit voor mezelf', valt er onder meer te lezen op Twitter. Een andere kijker stelt voor: 'Hans moet zijn zoon maar even in de stal opsluiten als die 89 vrouwen langskomen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze tien boeren gaan op zoek naar liefde in BzV

Ondertussen is boer Gerben ook in Boer zoekt Vrouw te zien. In de voorstelronde kwam zijn zus Irene al voorbij. Als Yvon de brieven gaat bezorgen op hun boerderij blijkt al snel dat de post in Yvons tas niet voor Gerben is, maar voor zijn vrijgezelle zus. "Het zijn er negen", begint de presentatrice haar zin. "Mooi, daar ben ik onwijs blij mee", reageert Gerben. "Maar... Ze zijn voor jou", verrast Yvon Irene. 

Voor Gerben hadden de makers van het programma een andere verrassing in petto. Alle dames waren al meteen uitgenodigd op het erf, zodat de geitenhouder ze allemaal in één keer kon ontmoeten.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Boerin Bertie onthult opvallende voorbereiding voor Expeditie Robinson

Boer zoekt Vrouw is elke zondag rond 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Hier kijk je de aflevering van gisteravond terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!