Simon Leviev Beeld © Instagram @simon__leviev__official_____

Tinder Swindler aangeklaagd door de echte familie Leviev

1 maart 2022 10:44

Simon Leviev (31), bekend uit de docu 'The Tinder Swindler', wordt voor miljoenen dollars aangeklaagd door de echte Leviev-familie. Dat melden meerdere Amerikaanse entertainmentsites. De oplichter deed alsof hij banden had met de Israëlische familie die in diamanten handelt.

"Hij gebruikte zelfs het handelsmerk van LLD Diamonds om zijn slachtoffers te doen geloven dat hij inderdaad deel uitmaakte van het familiebedrijf"

In rechtbankpapieren die onder meer Page Six in handen heeft valt te lezen dat diamantmagnaat Lev Leviev juridische stappen onderneemt tegen de beruchte fraudeur omdat Simon, die werd geboren als Shimon Hayut, zich 'lange tijd heeft voorgedaan als de zoon van Lev Leviev'. "Hij gebruikte zelfs het handelsmerk van LLD Diamonds om zijn slachtoffers te doen geloven dat hij inderdaad deel uitmaakte van het familiebedrijf." Volgens de familie heeft Simon veel vrouwen, mannen en bedrijven over de hele wereld 'bedrogen en pijn gedaan'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fan van Tinder Swindler? Dan ga je déze series ook leuk vinden

Chagit Leviev, de dochter van Lev, zei in een verklaring dat Simon een fraudeur is 'die de identiteit van onze familie heeft gestolen en onze goede naam heeft gebruikt om slachtoffers voor miljoenen dollars op te lichten'. De advocaat van de familie Leviev vertelt aan PEOPLE dat zijn bedrijf momenteel aan 'een aantal rechtszaken' tegen Simon werkt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bodyguard Tinder Swindler wil schadevergoeding van Netflix

Simon heeft in de afgelopen tien jaar twee keer vastgezeten, een keer voor fraude en oplichting en een keer voor het vervalsen van een paspoort. Er lopen momenteel fraudezaken tegen hem in onder meer Noorwegen en Zweden. In een interview ontkende hij onlangs dat hij een oplichter is.

Clarice over werkwijze Tinder Swindler: 'Hij pakt ze heel rustig in'

06:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!