Married at First Sight Beeld © Married at First Sight

Maurice krijgt tweede kans in Married at First Sight en mag op date met drie mannen

08 maart 2022 21:33

Nooit eerder was er zo vroeg een eindgesprek van een koppel in 'Married at First Sight'. Maar voor Arjan en Maurice is het al zover, hun huwelijk is helaas voorbij. Maurice is er kapot van en zit vol met vragen. Arjan heeft hopelijk alle antwoorden.

"Mij krijgt hij niet klein"

Voor de eerste koppels van Married at First Sight zit de huwelijksreis er alweer op. Zo ook voor Astrid en Sander, die warm onthaald worden op Schiphol door hun (schoon)familie. Ook de vrienden en familie van Maurice zijn afgereisd naar Amsterdam, alleen is de sfeer daar minder uitgelaten. Maurice komt namelijk alleen terug uit Porto, waar hem duidelijk is geworden dat zijn huwelijk voorbij is. "Ik had dit helemaal niet zien aankomen", vertelt goede vriendin Yolanda voor de camera. "Dat dit nou net zo’n vreselijk mannetje moet zijn waar ik heel boos op ben en waar ik het liefst naartoe zou gaan... dit verdient hij echt niet. Er hadden zoveel mannen kunnen staan, maar nou net deze man..."

Maurice is enorm geraakt door het gebaar van zijn familie en vrienden, maar heeft vooral behoefte aan rust. "Ik kom hier sterker uit, dankzij Arjan. Eigenlijk kan ik hem ook nog wel dankbaar zijn dat hij mij deze schop heeft gegeven, maar mij krijgt hij niet klein."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjan wijst Maurice af in Married at First Sight: 'Zo ga je niet met mensen om'

Als Maurice weer 'in balans' is en zijn emoties een plaats heeft gegeven, vindt er nog één laatste gesprek plaats met Arjan om het af te sluiten. Hoewel de voormalig bruidegom zichzelf nog staande weet te houden, was het volgens hem allesbehalve een 'fijne periode' waar hij in terecht is gekomen. "Het hele traject had ik sowieso anders voor ogen", vertelt Maurice openhartig. Omdat er nog veel vragen onbeantwoord zijn krijgt ook Arjan het woord. Hij vindt dat ze 'te gelijk zijn'. "Ik zie je meer als een broer. Ik voel daar verder die aantrekkingskracht niet", bekent hij.

Volgens de experts is het echter niet aan Arjan om zijn partner hier meteen op de oordelen, omdat Married at First Sight juist draait om het innerlijk. Seksuologe Eveline Stallaart vindt ook dat Arjan Maurice nooit een kans heeft gegeven en is dan ook teleurgesteld. "We hebben gesprekken gehad. Je hebt tegen mij gezegd: 'Eveline het maakt me niet uit wie daar staat, als hij maar straalt.' We hebben voor jou Maurice, een geweldige, lieve, stralende man. En ik denk: wat ontzettend zonde en wat ontzettend jammer", wijst ze Arjan terecht. "Er is zoveel moois, maar je hebt het niet onderzocht. Je weet het niet, ook het 'broerverhaal'. Natuurlijk is het vervelend dat het paniekverhaal aan de hand is geweest, maar dan nog had je Maurice bij je kunnen houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maurice uit MAFS deelt foto van eenzame huwelijksreis

"Ik heb voor mijn gevoel echt geen kans gekregen. Nul komma nul. Dat vind ik lastig", is Maurice het met de experts eens. Ook zit het hem dwars dat Arjan het experiment is ingestapt met het idee vrienden te worden. "Heel eerlijk: dat vind ik in dit experiment niet acceptabel. Niet naar mezelf toe, want ik was niet op zoek naar vrienden. Nu zit ik hier vroegtijdig op een bank om iets af te gaan ronden. Dat is toch het doel van het experiment niet?"

Het ergste vindt Maurice nog dat hij nu zijn kans op liefde is misgelopen. Maar zijn verhaal is nog niet klaar. Er waren namelijk nog een paar mannen die volgens de experts een goede match met Maurice zijn. "Heel eerlijk: toen ik hierheen kwam dacht ik never nooit meer (…) Maar het doet me eigenlijk wel heel goed dat je hiermee komt", stemt Maurice in. De komende afleveringen zullen we dan ook zien hoe hij op date gaat met drie totaal verschillende mannen: Dennis, Davide en Patrick. "Ik ga dit zeker aan, ik word er wel heel blij van", aldus Maurice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joep heeft iets op te biechten aan Caroline in MAFS

Gelukkig zijn er dit seizoen ook nog genoeg geslaagde matches zoals Rowan en Astleigh. Ze accepteren en waarderen elkaar precies zoals ze zijn. Maar hoe lang houden ze dit vol, want nu wordt het menens: het getrouwde koppeltje gaat namelijk samenwonen! Na een verplichte 'cool down' van twee dagen - en dat was zwaar - zien Rowan en Astleigh elkaar weer terug. De week begint in het huis van Rowan, en de twee hebben elkaar overduidelijk gemist. "De vlindertjes zijn lichtelijk aanwezig", vertelt Rowan nog even verliefd. "Ik vind het wel fijn om weer een keer vlinders te voelen, want dat is een tijd geleden. Helemaal fijn wanneer dat voor mijn eigen man is."

"Het gevoel zit zeker goed, we worden van alle kanten gesteund en ik heb wel het gevoel dat we samen nog verder kunnen groeien", vult Astleigh aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gaat mis in MAFS: 'Herken niet waarom we gematcht zijn'

Op slot Zeist zijn Dylan en Sonny nog altijd meer dan tevreden met elkaar. "Ik ben heel blij, dit wordt de beste match van het seizoen", spreekt Dylan verliefd. Voor Kim en Antoine is het nog maar de vraag of ze bij elkaar passen, maar als het aan de moeder van de bruidegom ligt, moet dat wel goedkomen. "Ik vind het een geweldige meid om te zien", concludeert ze als presentator Carlo Boszhard haar stiekem al meeneemt naar haar aanstaande schoondochter. "En dan die Brabantse gezelligheid wat ze zei. Het klopt bij Antoine, die is een en al Brabantse gezelligheid (…) Ik hoop echt dat dit iets gaat worden."

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of kijk (alvast vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!