Kim-Lian van der Meij, Everon Jackson Hooi en Fresia Cousiño Arias voor 'Wie is de Mol?' Beeld © AVROTROS

WIDM ontmaskert de Mol en kroont de winnaar van seizoen 22

5 maart 2022 21:41

Na een zinderend seizoen is het slotstuk van 'Wie is de Mol?' eindelijk uitgezonden. En dat betekent dat we een winnaar, een verliezer en een Mol hebben.

Let op: dit artikel bevat spoilers. 

Het heeft een hoop weken geduurd, maar eindelijk is daar het antwoord: Everon is de Mol van het 22ste seizoen van Wie is de Mol? En dat niet alleen: Fresia heeft goed gegokt en is de winnaar van dit jaar. De pot bedroeg 8.065 euro, waardoor het officieel de laagste pot ooit is in de geschiedenis van het programma. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Finale Wie is de Mol? voor het eerst sinds pandemie met publiek

Daarmee is Kim-Lian de verliezend finalist geworden. De finale verliep dit jaar iets anders dan de Molloten gewend zijn van het programma. Alle kandidaten mochten in Albanië blijven in afwachting van de grote ontknoping. Tijdens een gemaskerd bal, dat afgelopen september al plaatsvond, werd de onthulling gedaan. Voorgaande jaren kwamen de afvallers er tegelijkertijd met het publiek achter wie de gluiperd van WIDM was. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie is de Mol?-afvaller reageert op exit: 'Laat je niet gek maken'

Het is niet het enige nieuwe element dat de makers hebben toegevoegd. Afgelopen zomer maakten ze de kandidaten al bekend. Iedereen moest een betoog houden waarom ze te vertrouwen waren, waarna de kijkers mochten stemmen wie volgens hen de Mol moest zijn. Hoe dat eraan toeging, zie je in de video hieronder:

Ongeloof en twijfel op nieuwe beelden Wie is de Mol?

00:51

Suzanne Kleman, Glen Faria, Welmoed Sijtsma, Arno Kantelberg, Hila Noorzai, Sahil Amar Aïssa, Laetitia Gerards en Thomas van Luyn waren de overige deelnemers van Wie is de Mol? dit jaar. Als alles gaat zoals we gewend zijn van het AVROTROS-programma, kunnen we op zaterdag 7 januari weer genieten van een nieuw seizoen met een hele bups nieuwe potentiële Mollen.  

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!