Steenrijk, Straatarm Beeld © KIJK/SBS6

Kijkers Steenrijk, Straatarm halen massaal uit naar rijk en 'verwend' gezin

2 maart 2022 22:02

Ook deze week ruilt een arm gezin met een rijke familie in het programma 'Steenrijk, Straatarm'. Deze week is het de familie Tsjoepieva die hun vermogen verruilen voor het kleine stulpje van de familie Elferink uit Haarlem. Hoewel het verhaal van het arme gezin de kijkers raakt, is het vooral de houding van het rijke gezin dat de tongen losmaakt.

"Dit zijn met stipt de meest vreselijkste rijken van het seizoen"

Het rijke gezin verdient hun centen aan de onderneming van Eliza. Naast haar eigen juristenkantoor investeert de alleenstaande moeder ook in vastgoed. In haar vrije tijd geniet ze samen met haar 15-jarige dochter Emilia van het leven. Naast shoppen en uiteten gaan, reizen ze ook samen de wereld over. Ook een alleenstaande moeder, maar dan met veel minder geld, is Lisette. Voor maar 70 euro per week is het een hele klus voor deze moeder om voor haar twee dochters te zorgen. Haar dochters Dylailah en Danysha zijn nog nooit een dagje uit geweest en daarom wil Lysette dit avontuur voor hen aangaan. 

De dochter van Eliza is naar eigen zeggen 'geen verwend kind', maar de kijkers denken daar toch anders over. Wanneer de moeder van de 15-jarige Emilia onthult dat ze schoenen heeft gekocht voor haar dochter van 800 euro en Emilia daar na een week op uitgekeken was, waren de kijkers stomverbaasd. 'Ondankbaar', schrijven mensen op Twitter hierover. Ook zijn de kijkers ervan overtuigd dat ze 'strontverwend' is. Een ander schrijft weer: 'Wat een omhooggevallen lui die rijke moeder en dochter'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder breekt nadat droom uitkomt in Steenrijk, straatarm

Het was niet alleen deze opmerking waar de kijkers zich aan stoorden, maar ook de uitspraken van de moeder toen ze eenmaal in het huis van het arme gezin aankwam. Eliza noemde het huis van familie Elferink namelijk 'vies' en 'oud'. Ook haar houding beviel de kijkers niet. 'Zó minachtend hoe die "rijken" doen', schrijft iemand. Een ander vindt 'vooral het karakter van de rijke dames tot nu toe erg armoedig' en iemand noemde dit rijke gezin 'met stipt de meest vreselijke rijken uit het seizoen'. Sommige kijkers konden zich zo kwaad maken om de houding van het rijke gezin, dat ze de behoefte hadden om 'iets naar de tv te gooien'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gedupeerde moeder Steenrijk, Straatarm ontroerd door gift van rijk gezin

Wanneer aan het einde van de aflevering de gezinnen oog in oog komen te staan, laat Eliza aan het arme gezin weten dat ze het huis niet zo hygiënisch vond. Ook dit vonden de kijkers niet kunnen. 'Hoezo beledig je die vrouw in haar gezicht?' vraagt een kijker zich af. De ander schrijft: 'Nou, ik schrik echt! Je kan toch niet zeggen dat het huis onhygiënisch is?' en 'Ik ben er een beetje verdrietig van. Hoe verwend en arrogant kun je zijn zeg!'

Steenrijk, straatarm wordt op woensdag om 20.30 uur uitgezonden op SBS6. Je bekijkt de aflevering terug via deze link. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!