Patrick en Tim Hofman uit Over Mijn Lijk Beeld © Instagram @debroervanroos

Tim Hofman bedankt Patrick uit Over Mijn Lijk voor vriendschap

03 maart 2022 12:10

Een emotioneel beladen 'Over Mijn Lijk' woensdag. In de aflevering was te zien hoe de 32-jarige Patrick koos voor euthanasie. 'Patrick, dank voor alle gesprekken, dank voor je openheid, je vriendschappelijke aanwezigheid. Je was een pracht van een vent', neemt Tim Hofman (33) nogmaals afscheid van hem via Instagram.

"Zoals je moeder waarschijnlijk ook zou zeggen: je hebt het goed gedaan"

In 2019 vertrekken Patrick, zijn vrouw Tibby en hun zoontje Norwin naar Aruba om een nieuw leven te beginnen. Maar al snel krijgt Patrick last van krampen en een versnelde stoelgang. Terug in Nederland wordt in eerste instantie gedacht aan een spastische darm door stress rondom de verhuizing naar Aruba. Meerdere onderzoeken volgen en op 17 juni 2019 krijgt Patrick te horen dat hij darmkanker heeft. 

De uitzaaiingen lijken, na de eerste operatie waarbij Patrick een stoma krijgt, goed te behandelen. Maar na verder onderzoek blijkt dat hij een zeer zeldzame kankersoort heeft dat maar bij 1% van de mensen voorkomt. Omdat hij geen lange lijdensweg wil zoals zijn moeder heeft gehad, besluit Patrick zelf zijn einde te bepalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman neemt in emotionele aflevering afscheid van Kiki en Patrick

'Patrick vertelde eens dat hij aan het sterfbed van zijn moeder met haar afsprak dat zij een seintje zou geven als er een hiernamaals was. Dat is goed, zei zijn moeder. Ze spraken een teken af, en zoals Patrick het vertelde, gaf zijn moeder precies dat teken na haar overlijden. Dat was niet alleen fijn voor haar, maar ook voor hem, zo zei hij', schrijft Tim bij een foto van hen samen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers diepbedroefd door afscheid Kiki in Over Mijn Lijk

Het idee dat er een mogelijkheid was dat hij na zijn leven op aarde zijn moeder weer zou zien, gaf Patrick troost. Om die reden liet hij zich dan ook nog een paar maanden voor zijn overlijden dopen. Hoewel Tim daar het zijne van vindt, hoopt hij dat Patrick nu bij zijn moeder is. 'Blij dat ik, na maanden op 1,5 meter van je vandaan bewegen, voor je stierf je hand nog heb mogen schudden. En zoals je moeder waarschijnlijk ook zou zeggen: je hebt het goed gedaan', sluit de presentator af.

Over Mijn Lijk is elke woensdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. De aflevering van afgelopen woensdag kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!