Edsilia Rombley in ICSYV Beeld © I Can See Your Voice/Videoland

Edsilia Rombley in tranen tijdens optreden I Can See Your Voice

4 maart 2022 21:38

In de zevende aflevering van 'I Can See Your Voice' houdt een panellid het niet lang droog. Terwijl de één de sterren van de hemel zingt en de ander met een verschrikkelijke stem het publiek in een deuk krijgt, is het één stem die Edsilia Rombley (44) wist te ontroeren.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van I Can See Your Voice.

"Ik dacht: dit kan nooit waar zijn"

Een aflevering van I Can See Your Voice is opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo moeten kandidaten zich na de eerste eliminatieronde één voor één op het podium melden voor de lipsync. Tijdens deze ronde playbacken ze een nummer, terwijl je op de achtergrond al dan niet hun eigen stem hoort. Eén van de deelnemers was 'Miss ICSYV'. 

Fred vindt dat de Miss 'ongelofelijk goed kan playbacken',  maar denkt vooralsnog dat ze niet kan zingen. Edsilia zou het 'heel leuk' vinden als Miss ICSYV wél zou kunnen zingen. "Het zou helemaal kloppen", zegt ze hierover. "Daarom denk ik dat het niet klopt", concludeert ze. Ook Danny gelooft niet dat de deelneemster kan zingen en gooit er nog een woordgrapje in: "We worden 'Miss'-leid". Danny heeft namelijk een theorie: "Zij is zo perfect in alles. Je bent een plaatje, eerlijk is eerlijk. Je bent om door een ringetje te halen, maar juist daarom kan ze niet zingen."  

Gast-panellid en zanger Nielson deelt ook dezelfde mening. "Ze is niet voor niets een 'Miss'. Ze kan gewoon heel goed zichzelf staande houden op het podium", vertelt hij. Marieke Elsinga en Nielsons fan denken er anders over en geloven wél dat Miss ICSYV kan zingen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ICSYV-duet tussen René Froger en finalist valt in het water

Tijdens de lipsync-ronde wordt Miss ICSYV er dan toch uitgestemd en weet ze - tijdens de onthulling naar haar stem - het panel compleet omver te blazen met haar gouden keel. Edsilia is zelfs zichtbaar geëmotioneerd en dept haar ogen droog tijdens het optreden. Miss ICSYV, die in het echt Eleanor heet, krijgt veel complimenten van het panel en ook een staande ovatie. "Heel mooi", zegt Fred. Ook vertelt Eleanor dat ze een echte Miss Nederland is. "First runner up", legt ze uit. Nielson is onder de indruk en reageert hierop: "Laat ook wat over voor de rest zeg". Hij vervolgt: "Ik dacht: dit kan nooit waar zijn." 

Ook de geëmotioneerde Edsilia wil nog wat kwijt over het optreden van Eleanor: "Je hebt zo'n mooie stem. Het is echt wauw. Magical. Je bent niet alleen mooi, maar je hebt ook een heel mooi geluid." 

Danny die zeker wist te weten dat Miss ICSYV niet kon zingen, neemt zijn woorden terug. "Een totaal plaatje, perfect", geeft hij als compliment mee aan de 25-jarige Eleanor. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ICSYV-kindster Rens doet Martien Meiland fantastisch na

Als een echte Miss sluit ze haar optreden af met een 'Miss eindspeech': "Dames en heren, perfect bestaat niet. Het perfecte plaatje moet je gewoon schrappen. Wees jezelf, blijf bij jezelf en rock on." 

Marieke Elsinga neemt je mee backstage bij ICSYV

01:17

I Can See Your Voice is elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Of kijk de aflevering (alvast vooruit) bij Videoland.