Tino Martin Beeld © Rooijakkers over de vloer/ Videoland

Tino Martin bezoekt graf van zus in Rooijakkers Over De Vloer

9 maart 2022 22:07

In 'Rooijakkers Over De Vloer' gaat presentator Art Rooijakkers (45) langs bij bekende Nederlanders. In de tiende aflevering brengt hij een bezoekje aan het huis van Tino Martin (38) en gaan ze zelfs langs de begraafplaats waar Tino's zusje ligt begraven.

"Zij bleef altijd doorgaan"

Drie jaar geleden is Tino zijn zus op 41-jarige leeftijd verloren aan de gevolgen van botkanker. Zijn zus Kim ligt begraven in Den Haag en Tino gaat er regelmatig langs. Samen met Art brengt hij een bezoekje aan haar graf en legt een grote bos roze bloemen neer. "Dat vond ze mooi, roze", vertelt de zanger. Op de vraag of dit het grootste verdriet is uit zijn leven, geeft Tino stellig antwoord: "Ja. Dat zijn wel heel grote dingen die je in je leven meemaakt." Ook vertelt hij dat zijn zus 'veel te vroeg en veel te jong' is komen te overlijden. "Het is echt een drama als je je zus van nog maar 41 jaar oud verliest", voegt hij toe. Ook zag hij hoe zijn ouders verdriet hadden door het verlies van hun kind. "Dat is horror", vertelt hij hierover. 

Ondanks dat de pijn van een groot verlies soms te zwaar voelt om te verdragen, wil Tino zijn zus elke dag blijven herinneren. "Ik denk er nog elke dag aan. Ik wil graag dat het zo blijft", vertelt hij. De zanger vertelt dat hij zelfs 'een paar keer per dag' tegen iets aanloopt, waardoor hij aan zijn zus moet denken. 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Tino Martin boycot Lil kleine: 'Niet welkom in Ziggo Dome'

Zijn zus Kim heeft ook voor zijn carrière veel betekent, vertelt de zanger. Zijn 'grootste hit' -en daarmee dus zijn doorbraak- heeft hij te danken aan het nummer Zij Weet Het. Dit nummer had hij vlak na haar overlijden voor haar geschreven. "Ik blijf altijd zeggen dat die hit een hit is geworden met haar hulp", vertelt Tino. Ondanks dat hij het liedje nu al zo vaak gezongen heeft, blijft het volgens de zanger 'altijd pittig' om het te zingen. Gelukkig kan de zanger rekenen op steun van zijn fans. "Fans weten allemaal hoe het zit", vertelt Tino. Aan het einde van het lied wijst Tino namelijk altijd even naar boven. "Dat weet iedereen. Dat is een dingetje geworden", legt hij uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Tino Martin noemt Lil Kleine een lul: 'Aan vrouwen kom je niet'

Als er één ding is wat Tino graag van zijn zus zou willen overnemen is dat optimisme. "Ze heeft haar hele leven zoveel tegenslagen en ellende gehad. En ze ging met zo'n grote glimlach door het leven", licht hij toe. "Dan moet je je gewoon schamen als je klaagt over kleine dingetjes in het leven", concludeert Tino. Ook vertelt hij erover dat zijn zus een echte 'doorzetter' was. "Ik of ieder ander had al twintig keer het bijltje erbij neergegooid", vertelt hij. "Zij bleef altijd doorgaan", sluit hij af. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Tino Martin bereidt zich voor op Las Vegas-concerten: 'Gaat nog 3 kilo af'

In de aflevering van Rooijakkers Over De Vloer is de zanger ook openhartig over zijn hevige relatiecrisis die hij met zijn vriendin Kimberley had. Bekijk hier alvast de beelden. 

Rooijakkers Over De Vloer is elke woensdag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Tino Martin openhartig over 'relatiecrisis' met Kimberley

00:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!