Mocro Maffia Beeld © Videoland

Zo populair is hitserie Mocro Maffia dus: 50 miljoen streams

10 maart 2022 10:00

Dat 'Mocro Maffia' veel fans had wisten we al, maar we weten nu ook hóé geliefd de serie precies is. De Videoland-hit tikt vandaag de 50 miljoen streams aan in Nederland. Het eerste seizoen van de Videoland-serie verscheen in oktober 2018 en is inmiddels in acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië en België. Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Dramaserie, werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring en won deze week nog een #VideoAward voor Beste Video On Demand. Het vierde seizoen van ‘Mocro Maffia’ is op dit moment te zien bij Videoland.

“We zijn ongelooflijk trots op deze mijlpaal"

“We zijn ongelooflijk trots op deze mijlpaal van 50 miljoen streams. Mocro Maffia is vanaf het allereerste begin een hit en trekt ieder seizoen meer kijkers dan het seizoen ervoor. Een groot compliment aan de makers van de serie die de lat steeds weer hoger leggen voor zichzelf. Ondertussen investeren we bij Videoland volop in de ontwikkeling van nieuw en origineel Nederlands drama. Zoals de thrillerserie Sleepers met Robert de Hoog én natuurlijk de serie over het leven van koningin Máxima die we onlangs hebben aangekondigd”, aldus Peter van der Vorst, directeur content RTL Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Mocro Maffia krijgt napraatshow: Joey en z'n Matties

Aanstaande vrijdag verschijnt de één na laatste aflevering van het vierde seizoen. Deze aflevering staat in het teken van de jongeren in de serie en speelt zich bijna volledig op één locatie af. Gedurende het vierde seizoen laten we zien dat de buurtgemeenschap de jongeren uit handen van de criminele wereld probeert te houden, wat in de aflevering van aanstaande vrijdag tot een climax komt. Het is een bijzondere aflevering geworden. Een ander soort aflevering dan de kijkers van ons gewend zijn, maar we vinden het belangrijk dit verhaal te vertellen en te laten zien hoe heftig de criminaliteit is, er geen ontsnappen aan is als je er eenmaal in zit en het een wereld is die alleen maar verliezers kent”, aldus showrunner Achmed Akkabi.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Groot verraad in de nieuwste aflevering van Mocro Maffia

Mocro Maffia bevat inmiddels vier seizoenen, de miniserie Komtgoed en de korte film Mocro Maffia Meltem. Het vierde seizoen van Mocro Maffia telt acht afleveringen en is nu wekelijks te zien bij Videoland, waarvan de seizoensfinale op 18 maart verschijnt. De serie wordt geproduceerd door Fiction Valley en regie van het vierde seizoen ligt in handen van Aaron van Valen en Victor D. Ponten.

Videoland investeert flink in Nederlandse producties waar verhalen van eigen bodem en gemaakt door Nederlands toptalent centraal staan. Dit jaar staan er meer dan 10 films en series in de planning bij Videoland, waaronder de al eerder aangekondigde dramaseries Judas II en Sleepers

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Acteurs Mocro Maffia beloven spectaculair seizoen: 'We gaan internationaal'

Inmiddels staan er naast Mocro Maffia al meer dan 35 Videoland Original dramaproducties op het platform waaronder Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit, Zwarte Tulp, Woensel West, H3L, Bonnie & Clyde, Follow de SOA, Lieve Mama en de Videoland Academy films Indringer, De Sterfshow en Verdwenen Dagen.

Acteurs Mocro Maffia beloven spectaculair seizoen: 'We gaan internationaal'

01:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!