Peaky Blinders Beeld © Robert Viglasky/Netflix

Laatste seizoen Peaky Blinders deze zomer te streamen bij Netflix

10 maart 2022 20:23

Bij de BBC is het zesde seizoen van 'Peaky Blinders' al even te zien, maar fans in Nederland moeten nog eventjes geduld hebben. Pas vanaf 10 juni is het laatste seizoen van de populaire serie te zien bij Netflix. 'Het is eindelijk zover', deelt de streamingdienst donderdag bij een reeks foto van het slotseizoen.

"Het is eindelijk zover"

Peaky Blinders gaat over de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. De hoofdrol wordt gespeeld door Cilian Murphy. Hij zoekt een doel voor de clan in Birmingham en tegelijk wil hij ook rust. Naast hem keren ook Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy en Sophie Rundle terug en heeft de serie een rol voor Stephen Graham.

Helaas is Helen McCrory, die het hoofd van de familie speelde, niet te zien: zij overleed vorig jaar op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cillian Murphy 'haat' voorbereidingen voor rol in Peaky Blinders

Het zesde is tevens het laatste seizoen, maar niet getreurd: een film is in de maak - al moet het script nog wel geschreven worden. Bedenker Steven Knight liet eerder aan Variety weten dat de opnames ervan pas in 2023 beginnen. 

De film loopt mogelijk meer vertraging op, want onlangs brak er nog een grote brand uit op de set die wordt gebruikt voor Peaky Blinders in het Britse Yorkshire. Het gebouw dat in de brand staat, Dalton Mills Keighley, diende ooit als de grootste textielfabriek van Yorkshire, maar tegenwoordig is het vooral bekend door Peaky Blinders. Ook Downton Abbey wordt er opgenomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog even geduld: opnames Peaky Blinders-film beginnen pas in 2023

Kijk je liever naar sport? Ook dan zit je bij Netflix goed: morgen start het  vierde seizoen van Drive to Survive, en dat belooft een flinke knaller te worden met natuurlijk hoofdrollen voor Lewis Hamilton en Max Verstappen. Om alvast een beetje in de stemming te komen kreeg Samantha Steenwijk een stoomcursus banden wisselen.

Samantha Steenwijk maakt circuit van Zandvoort onveilig

04:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!