Erica Meiland Beeld © ANP

Erica Meiland reageert op kritiek Chateau Bijstand: 'Eerst kijken, dan oordelen'

14 maart 2022 12:40

Het is al dagenlang het onderwerp van gesprek: 'Chateau Bijstand'. Maandagavond keren de Meilandjes terug met hun nieuwe programma, maar nog voordat er maar één aflevering op de buis is verschenen ligt het programma al onder vuur. Erica Meiland (58) reageert op de kritiek in 'Shownieuws'.

"Martien en ik zijn bijna zestig en hebben het zeker niet altijd breed gehad"

Het is allesbehalve stil rondom het SBS-programma Chateau Bijstand. Eerder was er ophef over het huis waarin ze tijdens het programma verblijven, want het zou geen 'bijstandswoning' zijn. Nu vinden mensen het niet het juiste moment voor de realityshow vanwege de oorlog in Oekraïne en de oplopende benzine- en energieprijzen. 

Erica is het niet eens met de kritiek en vertelt aan Shownieuws: "Vier dagen voordat wij het huis in Uithoorn verlieten brak de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uit. Dit kon niemand voorzien en is wat ons betreft geen reden om de serie van tien afleveringen niet uit te zenden. Dit is echter niet aan ons. Hier hebben wij geen zeggenschap over. Men noemt het programma een entertainmentprogramma, maar het is serieuzer dan dat. Mensen kunnen misschien om ons lachen, maar het is geenszins de bedoeling om de mensen die in armoede leven op de hak te nemen of iets dergelijks!"

Ze vervolgt: "Het taboe over 'leven in armoede' moet de wereld uit, zodat er geen schaamte meer hoeft te zijn. Laten de mensen eerst kijken en dan oordelen. Martien en ik zijn bijna zestig en hebben het zeker niet altijd breed gehad. Je hoeft ons niet te veroordelen voor het feit dat wij in ons leven een goed inkomen hebben opgebouwd."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Maxime Meiland ten huwelijk gevraagd door Leroy

Ook Talpa reageert op de ophef in een verklaring: 'Voor het programma Chateau Bijstand probeert de familie Meiland zich een maand lang in te leven in de situatie van gezinnen in de bijstand om zodoende een kleine inkijk te geven in het leven van mensen die van een minimum moeten rondkomen. De familie doet dit op geheel eigen wijze, zoals het publiek van ze gewend is. Met het programma wordt aandacht gevraagd voor gezinnen in de bijstand en hun bijkomende problemen en de familie zet zich in voor Stichting Babyspullen.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien en Erica Meiland reageren trots op huwelijksaanzoek

Chateau Bijstand is elke maandagavond te zien om 20.30 uur op SBS 6. Je kunt het programma hier terugkijken.

De Meilandjes krijgen vaker felle kritiek te verduren. Toch denkt mediadeskundige Rob Goossens dat dit niet in z’n voordeel zal uitpakken voor de familie: 

Kritiek op Chateau Bijstand na HLF8: 'Gaat Meilandjes schade opleveren'

08:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!