Married at First Sight Beeld © Nander de Wijk/NT Visuals

Een overzicht: dit zijn alle koppels uit Married at First Sight

19 maart 2022 12:15

Maar liefst zeven stellen konden de experts van 'Married at First Sight' dit jaar vormen uit alle aanmeldingen. Trouwen met een onbekende en dan samen aan de slag om de relatie tot bloei te brengen; déze veertien singles durfden het aan.

Married at First Sight

Sander & Astrid

In de allereerste minuut van het seizoen wordt de 57-jarige Astrid overvallen met het feit dat ze gaat trouwen. De aanstaande bruid denkt dat ze aanwezig is bij de opnames van een promo voor het liefdesprogramma, maar blijkt dan ineens zélf het stralende middelpunt. Na dertien jaar single te zijn geweest na een huwelijk van 24 jaar, vindt ze dat het wel weer tijd is voor een nieuwe man in haar leven. "Na 13 jaar single zijn heb ik nu wel weer zoiets van: ik zou wel graag een vaste partner willen, samen alles doen, leuke dingen met elkaar meemaken, een arm om je heen; gewoon een leuke man", aldus Astrid. Ook haar match Sander is eerder vijftien jaar getrouwd geweest, maar is nu alweer een tijdje single. Zijn ideale vrouw is een 'lekkere Hollandse meid' die gezellig en positief in het leven staat, net als hij, en met wie hij mooie herinneringen kan maken. 

Die 'mooie herinneringen' hebben Astrid en Sander zeker al met elkaar gemaakt, en de experts lijken hun werk goed te hebben gedaan. Niet alleen op vakantie in Mallorca spatten de vonken er vanaf, ook eenmaal weer in Nederland krijgen de twee geen genoeg van elkaar. Na een gezellig avondje met vrienden blijft Sander zelfs slapen. "Het was eigenlijk wel weer prettig om met z’n tweeën in bed te liggen", vertelt Astrid de volgende morgen. So far so good, maar blijft deze match groeien? Of blijkt Sander toch te druk?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjan uit MAFS reageert: 'Wees voorzichtig met oordelen'

Married at First Sight

Astleigh & Rowan

Ook de 27-jarige Rowan en Astleigh van 33 blijken een match made in heaven. Astleigh vertelt aan het begin van het experiment dat hij hoopt aan iemand gekoppeld te worden met wie hij oud kan worden en een gezin kan starten. Nou, zoals het ernaar uitziet is Rowan die persoon! "Het gevoel zit zeker goed, we worden van alle kanten gesteund en ik heb wel het gevoel dat we samen nog verder kunnen groeien", aldus Astleigh. 

Ook Rowan heeft al vlinders in haar buik: "Ik vind het wel fijn om weer een keer vlinders te voelen, want dat is een tijd geleden. Helemaal fijn wanneer dat voor mijn eigen man is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maurice uit MAFS deelt foto van eenzame huwelijksreis

Married at First Sight

Joep & Caroline

In de derde aflevering van het trouwprogramma dient ook het vierde koppel zich aan, met een oude bekende: de 26-jarige Joep uit Eindhoven. De bruidegom deed in 2020 ook mee aan De Bachelorette, waar hij het hart van Gaby Blaaser probeerde te veroveren. Helaas zonder succes, want Joep moest al vroeg het programma verlaten. Gelukkig gelooft hij nog altijd in de liefde. "Ik heb ingezien dat ik toch op zoek ben naar iemand die qua innerlijk ook goed bij mij past en dat uiterlijk ook niet alles is, laat ik het zo zeggen", vertelt hij als Carlo hem overvalt.

Joep trouwt met de 26-jarige Caroline, die graag weer 'dat samen-gevoel' met iemand wil. Of Joep de man van haar dromen is, daar gaan we de komende weken achterkomen. Tot nu toe hebben ze het in ieder geval erg gezellig op Kreta...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Married at First Sight eert overleden trouwambtenaar Walter Vermeer

Married at First Sight

Sonny & Dylan

De 28-jarige Sonny heeft heel veel passie, maar mist iemand om die mee te delen. Dylan (27) is nu vijf jaar single en heeft het helemaal voor elkaar, maar zoekt net als Sonny iemand om daar samen van te genieten. "We hebben het hier best wel lang over gehad, omdat ze ontzettend ver uit elkaar wonen", aldus expert Radboud Visser. Sonny woont namelijk in Dordrecht en Dylan komt uit Emmen. "Het is echt een heel eind, maar het blijkt dat ze allebei al een relatie hebben gehad over een verdere afstand en we konden het niet over ons hart verkrijgen om deze match niet door te laten gaan. We hopen echt dat het een succes wordt."

En een succes, dat is het zeker: Sonny en Dylan lijken voor elkaar gemaakt. "Het is niet raar dat ik een man heb, maar vooral dat ik hem pas sinds vanmiddag ken en al zo’n klik met hem heb", aldus Dylan. "Ik ben nog niet verliefd, maar ik voel me wel aangetrokken tot hem. Ik heb positieve vibes over me heen en voel me heel goed."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

MAFS-kandidaat Rowan verrast Astleigh met haar muzieksmaak

Married at First Sight

Antoine & Kim

Bij Kim en Antoine is het meteen raak als de twee elkaar zien voor het altaar. Kim is net een jaar terug in Nederland na zo'n tien jaar op Tenerife te hebben gewoond. Hoewel ze enorm genoten heeft van het eiland, heeft ze het afgelopen jaar flink wat tegenslagen te verduren gekregen. Zo verloor ze eerst haar 'Tenerife-moeder', die de rol van een moeder in haar leven over had genomen. Niet lang daarna overleed ook haar vriend, met wie ze vier jaar samen was. 

Kim is gekoppeld aan Antoine, die iemand zoekt die sociaal en ondernemend is. Het voelt meteen vertrouwd tussen de twee, vertelt de bruid: "Hij geeft je een bepaald vertrouwen, alsof je niet met een vreemde bent getrouwd, maar dat het gewoon onze trouwdag is." De vonken vliegen er dan ook al snel van af. Een goed begin is het halve werk?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjan uit MAFS reageert: 'Wees voorzichtig met oordelen'

Married at First Sight

Jan & Birgitte

In de meest recente aflevering van Married at First Sight wordt het laatst koppel gepresenteerd: de 51-jarige Birgitte en Jan van 56. Alle twee hebben ze kinderen en hun leven goed op orde. Het enige wat nog mist is een relatie. "Dit zijn mensen, die noemen we de doorstarters”, aldus gedragsbioloog Patrick van Veen. "Ze hebben een relatie achter de rug, hebben kinderen - waar ze ook een stukje zorgtaak voor hebben. Dus dat betekent: je kunt niet je hele leven overhoop gooien, want je hebt gewoon kinderen die een heel belangrijke rol spelen."

Jan komt uit Valkenswaard en is vader van twee 'geweldige' dochters die om de twee weken bij hem wonen. Jan is nu alweer twee jaar vrijgezel en mist een vrouw om zich heen. "Ik vind het fijn om thuis te komen en een vrouwtje te hebben om leuke dingen mee te doen. Lekker uiteten, terrasje pakken. Gewoon gezellig. Alleen is maar alleen", vertelt hij. Hij hoopt dat Birgitte uit Oss met hem het terras op wil - al heeft hij haar alleen nog niet ontmoet. Net als Jan heeft Birgitte twee kids: twee dochters. De aanstaande bruid doet mee aan Married at First Sight omdat het haar zelf niet lukt om een stoere, empathische man te vinden waar 'ze trots naast kan lopen'. "Ik ben heel nieuwsgierig en klaar voor een nieuw avontuur", aldus Birgitte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Commentaar op Married at First Sight: 'Doet alleen mee voor de fame'

We hadden het hierboven over zeven koppels, maar waar is nummer zeven dan? Arjan en Maurice, het derde koppel van het seizoen, lijken misschien op papier een ideaal koppel, maar inmiddels is duidelijk geworden dat een goede afloop er niet meer inzit. Arjan heeft zelfs zijn ring al ingeleverd. "Ontzettend zonde", aldus seksuologe Eveline Stallaart.

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!