Mocro Maffia Beeld © Videoland

Vijfde seizoen van Mocro Maffia bevestigd

18 maart 2022 09:24

De hitserie 'Mocro Maffia' krijgt een vijfde seizoen. Dat is bekendgemaakt tijdens de première van de seizoensfinale van het vierde seizoen in De Gashouder in Amsterdam. Het vijfde seizoen van 'Mocro Maffia' is in 2023 te zien bij Videoland.

"Ik had nooit durven dromen dat er ooit een seizoen 5 zou komen van deze serie"

Mocro Maffia tikte vorige week de 50 miljoen streams aan in Nederland. Het eerste seizoen van de Videoland Original verscheen in oktober 2018 en is inmiddels in acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië en België. Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Serie, werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring en won vorige week nog een #VideoAward voor Beste Video On Demand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo populair is hitserie Mocro Maffia dus: 50 miljoen streams

Sinds het eerste seizoen van Mocro Maffia is Achmed Akkabi creative producer van de serie. Het vijfde seizoen draagt hij deze rol over aan Victor D. Ponten, die vanaf het tweede seizoen betrokken is als regisseur en schrijver: “Allereerst had ik nooit durven dromen dat er ooit een seizoen 5 zou komen van deze serie, de dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Victor zal het stokje van creative producer voor het komende seizoen van mij overnemen, zodat de cirkel mooi rond is. Bij seizoen 1 werd ik immers zelf ingebracht als nieuwe creative. Ik blijf wel betrokken als één van de schrijvers”, aldus Achmed.

Victor: "Mocro Maffia is al vier seizoenen een ontzettend rijk universum vol interessante personages en verhaallijnen en een platform geweest voor nieuw talent, zowel voor als achter de camera. Ik kijk ernaar uit om met de cast en crew het succes van Mocro Maffia als serie en als lanceerplatform voor talent nog groter te maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo komt Tonnano uit Mocro Maffia aan zijn naam

De seizoensfinale van het vierde seizoen van Mocro Maffia ging gisteravond in première in De Gashouder in Amsterdam voor cast, makers, pers, fans en genodigden en is nu te zien bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sjoerd 'Joey' Fleur vond exit Mocro Maffia vreselijk

Videoland investeert flink in Nederlandse producties waar verhalen van eigen bodem en gemaakt door Nederlands toptalent centraal staan. Dit jaar staan er meer dan 10 films en series op de planning bij Videoland, waaronder de al eerder aangekondigde dramaseries Judas II en Sleepers.  

Inmiddels staan er naast Mocro Maffia al meer dan 35 Videoland Original-dramaproducties op het platform waaronder Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit, Zwarte Tulp, Woensel West, H3L, Bonnie & Clyde, Follow de SOA, Lieve Mama en de Videoland Academy-films Indringer, De Sterfshow en Verdwenen Dagen.

Mocro Maffia-fans opgelet: het vijfde seizoen komt in 2023 uit

00:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!