Boer Jouke Beeld © KRO-NCRV/Linelle Deunk

Even voorstellen: deze dames en heren komen logeren in BzV

20 maart 2022 15:27

De boeren zijn voorgesteld, de brieven gelezen en de leukste brievenschrijvers- en schrijfsters zijn uitgezocht: het is tijd voor de logeerweek. We stellen de logees uit 'Boer zoekt Vrouw' even aan je voor.

Boer Hans

Boer Hans heeft (v.l.n.r.) Dinie, Margriet en Annette uitgenodigd op zijn paardenfokkerij in Noord-Brabant. Margriet geeft op de site van BzV aan dat Hans haar meteen een aardige man leek. Het boerenleven spreekt haar aan, zelf is ze ook op een boerderij geboren en daarom weet ze dat de dieren altijd voor gaan.

Dinie heeft daarentegen niet zo veel met de agrarische sector, maar wel iets met paarden. Toch zijn haar favoriete tijdschriften Landleven en Buitenwonen.

Annette was meteen onder de indruk toen ze Hans zag: 'Wat is Hans een zorgzaam en puur mens die zijn emoties durft te laten zien. Dat raakte me enorm en liet me niet meer los.' Ze zegt een natuurmens te zijn en heeft zelf een kleine moestuin met kippen.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Milou zou na breuk Bastiaan best weer met een boer willen daten

Boerin Janine

Sander, Christiaan en Michiel hebben hun koffers gepakt en zijn welkom bij Janine in Limburg. Voor de Friese Sander is het een lange reis, maar die heeft hij uiteraard over voor de schapenhoudster: 'Iemand met veel passie voor het vee en haar werk. Daar hou ik van.'

Christiaan is het wel gewend om tussen de schapen rond te lopen. Hij is opgegroeid op Texel waar zijn ouders een boerderij met - jawel - schapen runnen.

Ook Michiel heeft boeren in zijn familie. 'Mijn moeder is geboren op een boerderij, waar ik van kleins af aan altijd kwam. Nu is deze boerderij van mijn oom en tante en pas ik op het bedrijf wanneer zij op vakantie zijn.'

Boer Evert

Evert heeft Maud, Nans en Cora uitgenodigd. Maud voelde meteen iets toen ze de boer in de voorstelronde voorbij zag komen. 'Een siddertje, een schrik', zo valt te lezen op de site van Boer zoekt Vrouw. Ze heeft geen ervaring met het boerenleven, maar denkt wel dat het prima bij haar past.

Nans was ook meteen onder de indruk toen ze Evert zag, omdat hij verlegen maar toch ook wat eigenwijs overkwam. Ze omschrijft het boerenleven als een gevoel van vrijheid. 'Zo heb ik met veel plezier jaren op een boerencamping gekampeerd.'

Cora geniet van de natuur, de geur van gemaaid gras en de vrijheid. Ze ziet het al helemaal voor zich: 'Samen met mijn geliefde - laat ik hem voor het gemak Evert noemen - ben ik de koeien aan het melken.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maud uit Boer zoekt Vrouw was eerder te zien in dít programma

Boer Jouke

Marion, Karlijn en Lotte reizen af naar Friesland om daar Jouke beter te leren kennen. Marion heeft de voorstelvideo van de boer grijsgedraaid. Ze vond hem meteen leuk. 'Maar oh, wat woont hij ver weg... Maar wat is 'ie leuk!' Ze is net als Jouke opgegroeid op een melkveelhouderij en voelt zich helemaal thuis tussen Berta 39 en Willie 4.

Voor Karlijn is het ook ver weg: zij is opgegroeid op een melkveehouderij in Brabant. Toen ze Jouke voor het eerst zag, schoot haar hart in haar keel. 'Een gek gevoel, want hoe kan je nu iemand leuk vinden die je slechts vijf minuten in beeld hebt gezien? Maar het kan dus...'

Lotte is níet opgegroeid op een boerderij, maar is wel dol op dieren en de rust, ruimte en natuur lijken haar wel wat. Ook zij was meteen enthousiast toen ze Jouke zag; ze noemt hem 'een good looking boer!'

Boer Rob

Rob heeft Wendy, Silvia en Sonja uitgenodigd om naar de Betuwe te komen. Wendy's opa en oma waren boer en boerin en als kind was ze daar vaak te vinden. Ze vindt Robs passie voor muziek erg leuk en daarnaast kwam hij op haar over als een man met humor, warmte en empathie.

Als Silvia gevraagd wordt wat ze heeft met het boerenleven, is ze duidelijk: 'Helemaal niets!' Toch besloot ze een brief te sturen naar Rob. Ze omschrijft hem als een leuke, vlotte man met ontzettend mooie ogen.

Ook Sonja was meteen onder de indruk van zijn kijkers. Ze vindt Rob een mooie, gevoelige man vol passie. 'Met sprekende ogen en het hart op de goede plaats', vult ze aan.' Het boerenleven lijkt haar wel wat, vooral door de rust, ruimte, dieren en natuur.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Boer Geert Jan blikt terug op BzV: 'Je hoofd draait overuren'

Hier zie je alvast de eerste beelden van de logeerweek.

Boer Hans maakt indruk met romantisch gebaar in Boer zoekt Vrouw

01:02

Boer zoekt Vrouw zie je elke zondag rond 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!