Temptation Island USA Beeld © Temptation Island USA/Videoland

Eerste relatie in Temptation Island USA nu al voorbij?

18 maart 2022 13:51

Elk seizoen weer komen stellen naar 'Temptation Island' met maar één vraag: horen we écht bij elkaar? Allemaal verlaten ze het eiland met verschillende antwoorden. Sommigen blijken beter af alleen, met iemand anders, of verlaten het experiment juist verliefder dan ooit. Nu is het aan vier nieuwe stellen om antwoorden te krijgen op hun prangende liefdesvragen en in de eerste aflevering, die nu te zien is bij Videoland, wordt al een hoop duidelijk...

Let op: dit artikel bevat spoilers van Temptation Island USA aflevering 1.

"Ik vertrouw hem niet helemaal"

Gillian en Edgar, Hania en Ash, Iris en Luke en Ashley en Lascelles gaan dit seizoen op zoek naar antwoorden, zodat ze kunnen beginnen aan het volgende hoofdstuk van hun leven.

Gillian & Edgar

College sweethearts Gillian (21) en Edgar (23) zijn de jongste deelnemers van het seizoen, hebben ongeveer drie jaar een relatie en bevinden zich nu al een tijdje op een 'kruispunt'. "Ik wil dat we allebei de kans krijgen om om ons heen te kijken", vertelt Gillian. "Als ik Edgar op mijn 25e had ontmoet, waren we al getrouwd geweest. Ik durf niet te settelen met iemand met wie ik al ben sinds mijn 17e." Ze wil er dan ook achter komen of ze klaar is voor vastigheid. "Als het niet zo blijkt te zijn, wil ik hem dat antwoord ook geven."

Hania & Ash

Hania van 31 en Ash van 28 zijn in tegenstelling tot de andere koppels nog niet zo lang samen: 1,5 jaar. Het stelletje woont nu in Sante Fe, maar omdat de kleine stad weinig mogelijkheden biedt, wil Ash naar New York verhuizen. Hania heeft twijfels of hun relatie de afstand kan overleven en geeft de voorkeur aan een open relatie. "Dit experiment zal uitwijzen of dat haalbaar is", aldus de 31-jarige. Ash hoopt er door hun deelname aan Temptation Island achter te komen of haar vriend haar respecteert en waardeert. "Ik denk dat hij mij vertrouwt, maar ik vertrouw hem niet helemaal", geeft ze toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation Island USA maakt koppels vierde seizoen bekend

Lascelles & Ashley

Lascelles en Ashley van 27 zijn al zeven jaar samen en zijn zowel maatjes als geliefden. Toch hebben ze ook zo hun problemen. Volgens Ashley is het grootste probleem dat ze heel erg aan elkaar hangen. "Na zeven jaar dag in en dag uit samen, is het wat gewoon geworden", vertelt ze. "We willen onze relatie verbeteren." De volgende stap is verloven en een gezin stichten, maar omdat ze nooit iemand anders hebben gedatet, weten ze niet hoe het is zonder elkaar. "Ik denk dat we hierna klaar zijn voor de volgende stap", gelooft Lascelles. "Ik heb er heel veel vertrouwen in."

Luke & Iris

Ook de 28-jarige Luke en Iris van 26 zijn al een tijd samen: vijf jaar om precies te zijn. Voor Iris is Luke de man van haar dromen, ze was op slag verliefd. Toch gingen ze het eerste jaar dat ze samen waren al twee keer uit elkaar. "Ik vertrouwde Luke niet, want hij appte met andere meiden", doet Iris haar verhaal. Maar ook Iris heeft aan aandacht geen gebrek en dat was volgens Luke dan ook de reden dat hij contact zocht met andere meiden: "Ik voelde me jaloers en onzeker." Het is dan ook erop of eronder voor het koppeltje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waar staan de koppels van Temptation Island USA nu in hun relatie?

Het grote verschil tussen de Nederlandse en Amerikaanse versie van de ultieme relatietest is dat de koppels niet meteen gescheiden worden, maar eerst samen kennismaken met de 24 gewillige singles - die zich voorstellen met openingszinnen als 'Met mij raak je nooit uit de mode' en 'Je man doet straks meer dan alleen roepen: hé, Alexa!' De 29-jarige marktonderzoeker Andrew laat er ook geen gras over groeien en loopt recht op Iris af. "Ik weet wat ze zoekt: mij", daagt hij haar vriend uit, die meteen hapt: "Je kent haar niet, ik ken haar al vijf jaar!"

Ook anders is dat na de kennismaking met de singles en een nacht alleen in hun villa’s, om 'alvast te wennen', de koppels nog één keer samenkomen tijdens een afscheidsdiner. Daar barst Ashley meteen in tranen uit. "Vandaag waren de singles bij ons en één nam me apart en we hadden een fantastisch gesprek en ik voelde een emotionele klik. Hij zei precies wat ik wilde horen. Ik voelde echt een connectie. En soms… hebben wij die niet echt meer", doet ze haar verhaal. Zien we hier al de eerste scheurtjes ontstaan...?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Niels en Rosanna uit Temptation zetten punt achter relatie

Temptation Island USA is elke donderdag te zien bij Videoland, waar ook bijna het nieuwe Nederlandse seizoen van start gaat. En de nieuwe reeks trapt af met een twist...

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!