Victor Reinier in Flikken Maastricht Beeld © Mark de Blok/Flikken Maastricht

Victor Reinier heeft spijt van verhanging Wolfs in Flikken Maastricht

18 maart 2022 17:29

In 'Flikken Maastricht' zien we geregeld slachtoffers van gevechten, overvallen, verkrachtingen, mishandelingen of moord voorbijkomen. Dit is niet alleen een uitdaging voor de acteurs - want hoe speel je zo realistisch mogelijk een slachtoffer? - maar ook voor de grime, die levensechte verwondingen moet creëren. Hoe lukt ze dit? En waar komt al het bloed vandaan? In de vijfde aflevering van 'Flikken de Podcast' krijgen we hier antwoord op.

"Er is altijd een soort berusting bij mensen die dood zijn, dus eigenlijk probeer je dat na te doen"

In elke aflevering is wel een scène te zien waarin een lijk opgebaard ligt bij de patholoog. Deze scènes zijn daadwerkelijk opgenomen in de werkruimte van een patholoog. Dit gebeurt wel enkel en alleen op zondagen, omdat er dan minder bedrijvigheid is. Acteur Mike Weerts heeft weleens in Flikken Maastricht een lijk gespeeld. Hij speelde in 2019 de rol van drugsdealer Daniel, die in een zeecontainer vol wiet werd geëlektrocuteerd. Echt makkelijk is dat natuurlijk niet. "Je ligt daar gewoon op de grond en probeert zo goed mogelijk dood te zijn. Dus niet bewegen, je adem inhouden en zorgen dat je niet knippert."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela Schijf had moeite met gebruik echt wapen voor Flikken Maastricht

Mike heeft inmiddels een mindset gevonden waarin het hem lukt om geluidloos te ademen en stil te blijven liggen. "Je moet een bepaalde vorm van ontspanning in jezelf zoeken. Iemand die dood is ziet eruit als iemand die ligt te slapen. Er is altijd een soort berusting bij mensen die dood zijn, dus eigenlijk probeer je dat na te doen."

Ook grimeurs spelen een belangrijke rol in dit proces. Roy Manukiley is verantwoordelijk voor de grime in Flikken Maastricht. Hij weet inmiddels wel waar hij zijn inspiratie vandaan moet halen als hij een wond of iets dergelijks moet creëren. "Ik googel het. En bij ernstige dingen, dus als ik bijvoorbeeld wil weten hoe het eruitziet als iemand heel erg bloedt, overleg ik met Eric van Reijsselt (huisagent, red.). Hij checkt of het allemaal wel kan." Het bloed dat je vaak uit de mond van slachtoffers ziet lopen, wordt volgens de grimeur gemaakt op basis van suikerwater, zodat het niet te vies smaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva had bijna een Limburgs accent gehad in Flikken Maastricht

Iemand die zelf ook weleens een slachtoffer heeft gespeeld, is Victor Reinier. Hij vertelt dat het hem wel wat leek om Wolfs te laten ophangen in een aflevering, een idee waar hij later heel veel spijt van had. "Dat doet echt zo veel pijn. Dan sta je in een tuigje en dan hang je met dat grote, veel te zware lijf en sta je met een heel dun koordje in je voet. Dat snijdt door je heen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voert de cast van Flikken Maastricht hun eigen stunts uit?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!