Álex Pina Beeld © ANP

Netflix maakt nieuwe serie met maker La Casa de Papel

21 maart 2022 17:13

Álex Pina (54), de maker van de populaire Netflix-serie 'La Casa de Papel', is bezig met een nieuw project voor de streamingdienst. De Spaanse regisseur en televisieproducent werkt aan een serie over het leven in luxe bunkers, maakte Netflix maandag bekend.

De nog naamloze serie is gebaseerd op een vorig jaar gepubliceerd Spaans krantenartikel over de toenemende vraag naar bunkers tijdens de coronapandemie. "Sommige van de nieuwe schuilplaatsen die werden gebouwd, waren luxe ondergrondse huizen", zegt Álex tegen The Wrap. "Tot 15 verdiepingen onder de grond, met bijvoorbeeld een bioscoop, zwembad, spa, fitnessruimte en gemeenschappelijke tuinen. Met water en voedsel om meer dan vijf jaar te overleven. Een ondergrondse gemeenschap voor 75 personen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Squid Game-ster scoort rol in La casa de papel

Het bericht intrigeerde Álex en bracht hem op het idee voor een serie. "En toen dachten we na over hoe het leven daar zou zijn. Sociale, familiale en romantische relaties, in een ondergrondse schuilplaats waarnaar ze haastig en exclusief waren gevlucht."

Voor Álex is het zijn vierde Netflix-project. Eerder maakte hij behalve Money Heist (beter bekend als La Casa de Papel) ook Sky Rojo en White Lines.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!