Chateau Bijstand Beeld © Talpa/William Rutten

Huilen staat Martien Meiland nader dan het lachen in Chateau Bijstand

21 maart 2022 21:32

De Meilandjes verruilen in 'Chateau Bijstand' een maand lang van huis (lees: villa) en haard om te ondervinden hoe het is om op bijstandsniveau te leven. Voor het zover is, moet er eerst nog verhuisd worden naar hun nieuwe onderkomen in Uithoorn. Maar Martien (60) zit er al doorheen.

"Op een of andere manier benauwd het me"

Van voormalig kasteelheer naar sociale huur: het valt ook niet mee voor Martien Meiland. Vooral als je geen chique bubbels meer kunt drinken en een maand afscheid neemt van je luxe boxspring. Over slapen gesproken, slapen doet Martien zo vlak voor de verhuizing naar eigen zeggen amper - lees: 7 uur gedurende de nacht - van de ellende. "Hij zit er helemaal doorheen en het moet nog beginnen. Vooral nu hij de (kleine) koffer heeft gezien. Kan hij vannacht al helemaal niet meer slapen", lacht Maxime.

"Op een of andere manier benauwd het me", vertelt Martien later terwijl het huilen hem nader dan het lachen staat. "Een maand van huis, met z'n allen in een klein huisje... Het zal wel goedkomen, hoor. Maar bah." 

Martien krijgt kortsluiting tijdens verhuizing in Chateau Bijstand

00:55
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie had nou eigenlijk de grootste problemen met Chateau Bijstand?

Terwijl Maxime in het nieuwe huis de plukken haar uit het doucheputje trekt, gaan Martien en Erica op pad om hun interieur budget van 1.500 euro uit te geven. Met een Jeep vol spullen - want hun felblauwe bijstandsbak is nog niet opgehaald - en een tweedehands bed rijker keren ze terug naar Uithoorn waar de eerste ruzie over het (te veel uitgegeven) budget al plaatsvindt. En dat terwijl de familie nog niet eens aan hun maand in de bijstand is begonnen. Chateau Bijstand? Noem het eerder Chateau Krijsstand.

De kijkers vinden er wat van.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland reageert op kritiek Chateau Bijstand: 'Eerst kijken, dan oordelen'

Chateau Bijstand wordt iedere maandag om 20.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!