Jeroen Spitzenberger als Pim Fortuyn Beeld © ANP

Kijkers van Het jaar van Fortuyn onder de indruk van de acteurs

26 maart 2022 17:00

'Het jaar van Fortuyn' had gister ruim een miljoen kijkers. En die kijkers spraken vol lof over de eerste aflevering van de gloednieuwe serie over Pim Fortuyn. De serie speelt zich af in 2002 en gaat over het jaar waarin de Nederlandse politiek op zijn kop stond, nadat Pim werd doodgeschoten. Naast het indrukwekkende verhaal, raakten de kijkers vooral niet uitgesproken over de cast.

"Vooral bij Ad Melkert zou je gewoon denken dat hij het echt is"

De uitgesproken mening van Pim Fortuyn maakte hem mateloos populair. Niks leek hem dan ook in de weg te staan om premier te worden. De strijd om het torentje tussen PvdA-lijsttrekker Ad Melkert en nieuwkomer Pim Fortuyn worden gespeeld door de acteurs Ramsey Nasr en Jeroen Spitzenberger. Kijkers zijn onder de indruk van dit duo. Op Twitter laten de kijkers massaal van zich horen. 'Nu al een lintje voor het castingbureau dat zo'n geniale cast heeft neergezet', schrijft iemand. Een ander deelt deze mening: 'Goede casting en raak in het tijdsgewricht. Precies zoals ik het toen beleefde. Wonderlijk en knap.' Vooral Ramsey zou zijn rol als Ad Melkert goed vertolken in de serie. Kijkers spreken dan ook vol lof over hem. 'Vooral bij Ad Melkert zou je gewoon denken dat hij het echt is', schrijft een kijker. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Filemon en Ruud praten voor het eerst over moord op Pim Fortuyn

Niet alleen de acteurs, maar ook 'de kleding, de computers, de muziek, de montage en het tempo' kreeg een compliment van een kijker. Diegene noemt Het jaar van Fortuyn een 'topserie'. 'Petje af', schrijft hij in zijn Tweet. Iemand anders is na één aflevering al overtuigd: 'Het jaar van Fortuyn is een van de beste Nederlandse series van de afgelopen jaren.'

 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Binnenkort op de planken: toneelstuk over opkomst Pim Fortuyn

De serie is elke vrijdag rond 21.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en NPO Plus. Je bekijkt de eerste aflevering terug via deze link. 

Wij spraken Jeroen Spitzenberg over zijn rol in de serie. Het is aan Jeroen de eer om de rol van Pim Fortuyn te vertolken en hij heeft er dan ook alles voor over, om de rol zo goed mogelijk uit te voeren. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!