Bob Saget tijdens een filmpremière, eind vorig jaar. Beeld © ANP

Bob Saget niet te zien in Memoriam-segment tijdens Oscars

28 maart 2022 11:39

De overleden komiek Bob Saget is niet genoemd tijdens de korte herdenking die werd gehouden tijdens de Oscar-ceremonie. Dat zorgde voor veel verontwaardigde reacties bij gebruikers van sociale media. Ook voorgaande jaren reageerden mensen online omdat ook toen volgens hen belangrijke namen werden vergeten.

Bob, die een klein handjevol optredens had in films waaronder Richard Pryor's Critical Condition, trok de meeste verontwaardiging op sociale media. Hij was in Nederland vooral bekend van zijn rol als Danny Tanner in Full House en het presenteren van America's Funniest Home Videos. Bob overleed in zijn slaap op 65-jarige leeftijd aan een hoofdtrauma. Hij had de avond ervoor nog opgetreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een kijkje in de extravagante Oscars goodiebag ter waarde van 130.000 euro

Norm Macdonald werd ook buiten beschouwing gelaten. Net als Bob was Norm vooral bekend om zijn tv-rollen. Maar hij verscheen ook in een paar films, waaronder Dr. Dolittle, Grown Ups, Billy Madison en Back to Norm.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dít zijn de winnaars van de Oscars in 2022

Andere iconen die werden gemist tijdens het segment staan vooral bekend om hun optredens op televisie, niet om films. The Monkees-zanger en -gitarist Robert Michael Nesmith, Sex and the City-acteur Willie Garson, Mary Tyler Moore Show-ster Ed Asner en Robert Downey Sr. ontbraken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith slaat komiek Chris Rock na grap over vrouw bij Oscars

Het Memoriam-segment is een eerbetoon dat kijkers de kans geeft om gedenkwaardige namen te herinneren die het afgelopen jaar zijn overleden. In 2020 ontstond er al ophef rondom de vergeten Luke Perry, bekend van Beverly Hills, 90210 en de tienerserie Riverdale. Vorig jaar werden onder anderen Naya Rivera, bekend van Glee, en actrice Jessica Walter niet genoemd.

Het meest besproken moment van de Oscar-uitreiking van dit jaar was het opstootje tussen Will Smith en Chris Rock:

Terugkijken: Will Smith verkoopt Chris Rock klap bij Oscars

01:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!