Hans uit Boer zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Margriet uit BzV nog net niet met gierende banden naar huis'

28 maart 2022 13:30

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

"Ik weet niet wie beter af is, zij of de vrouwen die op de boerderij achterblijven"

De eerste logeernacht van Boer zoekt Vrouw zit er weer op en ik heb m’n ogen uitgekeken. Waar boer Rob zijn vrouwen helemaal in de watten legt, is boer Jouke helemaal niet zo hartelijk naar z'n gasten. Dat valt me nogal tegen van de hot shot boer van dit seizoen. Ik weet niet wat er met Jouke is gebeurd, maar hij zit helemaal in de hard-to-get modus.

In alle vroegte proberen zijn drie lieve vrouwen hun 'inner boerin' naar boven te halen. Ze helpen de Fries op zijn boerderij en als het om zeven uur tijd is voor koffie, doen ze gewoon lekker gek, ze nemen taart voor het ontbijt. Groot gelijk, meiden. Maar Jouke? Die hoeft geen taart. Als een lompe boer kwakt hij zijn brinta in een kom en begint die driftig op te lepelen. Dan gaat hij slapen. De vrouwen blijven beduusd achter aan de keukentafel. En dat om zeven uur ’s ochtends, hè? Dikke minpunten voor Jouke.

Als Jouke weer wakker is gaat hij lekker door met het afschrikken van zijn vrouwen. Hij laat vallen dat hij graag alleen is. En zich snel irriteert aan mensen. Jouke, Jouke, wat ben je aan het doen? Het lijkt wel of zijn bindingsangst compleet is aangewakkerd. De lieve Karlijn zegt dat ze geen idee heeft wie Jouke nu leuk vindt. Nee, dat klopt, als ik het zo zie vindt Jouke niemand leuk. En dat terwijl de drie knapste vrouwen van dit seizoen bij hem aan tafel zitten. Hun dappere pogingen om de Friese boer te kraken, leveren weinig op. Is hij een beetje een romanticus? Dat zou de vrouwen nog verbazen, zegt hij. Nou, mij ook, Jouke!

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Boer Jouke moet wennen aan de dames: 'Ik ben liever alleen'

En neem dan boer Rob. Ik denk dat de makers van Boer zoekt Vrouw elke zondagavond juichend op de bank zitten. Wat een figuur. Rob haalt letterlijk alles uit de kast voor zijn vrouwen. Hij was vroeger muzikant, speelde in een band. En dat moet iedereen horen. Dus na het avondeten krijgen zijn logees een huiskamerconcert voorgeschoteld. Als een ware singer-songwriter begeleidt hij zichzelf op de gitaar. Ik krijg er de kriebels van. Oh. Nee. Dan komt de mondharmonica erbij. En dan pakt hij zijn contrabas! "Het is een talent", zegt Rob bescheiden. Nee, Rob. Nee! Dit kan echt niet. Maar wacht, even. Zijn vrouwen vinden het geweldig. Wendy kijkt broeierig door haar wimpers als een groupie op de eerste rij van haar favoriete artiest. Sonja pinkt zelfs een traantje weg. Heeft Rob met zijn muziek de weg naar de harten van zijn vrouwen gevonden?

Maar dacht je dat dit het hoogtepunt was bij Rob, dan heb je het goed mis. Ik moest even twee keer kijken, maar het gebeurde toch echt. Als ze gaan slapen stopt Rob zijn vrouwen als een zorgzame vader in. Gaat even naast ze op bed zitten. Pakt nog net het voorleesboek niet. En geeft ze een dikke kus voor het slapen gaan. Ik weet niet wat ik zie. Maar ook dit vinden de vrouwen geweldig. Match made in heaven, deze boer met zijn vrouwen. Mij niet bellen, Rob. Brrr.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

IJzige stilte in Boer zoekt Vrouw na kritische vraag Wendy

Ik dacht even dat in Limburg de kaarten al geschud waren, maar niets is minder waar. Leek de goedlachse Sander de verlegen Janine al veroverd te hebben, is Michiel bezig met een inhaalslag. Het is bijna een beetje gênant om naar te kijken, want tijdens een potje Uno lijken Janine en Michiel de wereld om zich heen te vergeten. De twee hebben de grootste lol en de arme Sander en Christiaan zitten er maar een beetje bij.

Sander zegt nog iets, maar ik versta de man elke keer niet. Hij lijkt verslagen. Kom op, Sander, herpak je zelf! Win die vrouw voor je. Gelukkig geeft Christiaan de moed niet op. Tussen de schapen pakt hij zijn moment en geeft Janine een volmondige ja als ze vraagt of hij bereid is om naar Limburg te verhuizen. Tussen de zwangere ooien houdt Janine ons in spanning.

De grootste plottwist zit toch wel bij paardenboer Hans. Hoewel iedereen weet dat je op de eerste date nooit over je ex moet praten, gaan op de boerderij van Hans alle rugzakjes op tafel. Het doet weinig voor de sfeer, moet ik zeggen. Standje begrafenis. Maar de vrouwen en Hans vinden het fijn. Het lijkt een gratis therapiesessie. Ze doen nog net geen familieopstelling. Maar op het paardenveld gaat het mis. Als een ware tiran commandeert Hans zijn paarden, maar ook Dinie. De tranen staan haar in de ogen, maar ze durft er niets van te zeggen. Margriet wel. "Zo hoef je tegen mij niet te praten", bijt ze Hans even later toe. Dinie zit erbij en knikt.

Als Yvon op de boerderij komt weet Dinie het niet meer. Maar Yvon zou Yvon niet zijn als ze haar datingcoachskills niet inzet in deze penibele situatie: "Je denkt en voelt een hoop, maar waarom zeg je het niet gewoon?" Puik plan, Yvon! Maar ik weet niet of Dinie dat nog durft als Margriet even later zonder pardon naar huis wordt gestuurd. Niemand gaat in tegen paardenboer Hans. Of ja, zo lijkt het. Ik heb nog nooit zo’n soepel keuzemoment gezien. Margriet vindt het prima en gaat nog net niet met gierende banden naar huis. Ik weet niet wie beter af is, zij of de vrouwen die op de boerderij achterblijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mauds 'connectiviteit' in Boer zoekt Vrouw roept veel reacties op bij kijkers

En dan Maud. Maud, de vrouw met een stem als de omroepster van de NS ('De stoptrein naar Leiden heeft een vertraging van 10 minuten'… hoor je het al?). Maud is de meest kleurrijke, besproken en misschien ook wel gehate vrouw van dit seizoen. Maud aanbidt boer Evert, met zijn 'knotsen' van handen, zijn hele voorkomen, alles aan de man vindt ze geweldig. Koken kan ze niet en dat lijkt toch wel een probleempje. Want dat lijkt Evert toch wel te verwachten.

Net als Jouke zit boer Evert op planeet onbereikbaar. Maud merkt het ook op, ze kan hem niet bereiken. Maud zit maar achter hem aan, maar het lukt niet. Ze is nog nooit versierd en dat zou ze weleens een keer willen. Ach, Maud toch. Maar dan heeft ze beet. De handen van Evert welteverstaan. Dwars over de ontbijttafel grijpt ze zijn handen. En ja, daar is weer het contact. Cora ziet nog net niet groen van jaloezie, maar het doet haar niets, zegt ze. "Be my kest!" zegt ze in haar beste Engels.

Boer zoekt Vrouw zie je elke zondag rond 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 of kijk je hier terug.

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!