Married at First Sight Beeld © Married at First Sight

Huwelijk Joep en Caroline in gevaar: 'Samenwonen hoeft voor mij niet'

29 maart 2022 22:14

In 'Married at First Sight' wagen verschillende koppels de sprong in het diepe door met elkaar te trouwen zonder elkaar ooit eerder gezien te hebben. Ook Joep en Caroline hebben inmiddels een ring om hun vinger, maar het is de vraag hoe lang die daar blijft zitten...

"Er zit verder geen romantiek bij of een vlindertje dat toch even komt kijken"

Voor Joep en Caroline is, zo lijkt het, niet alleen een einde gekomen aan hun huwelijksreis, maar ook aan hun huwelijk. Hoewel het bruidspaar leuke dagen op Kreta heeft gehad en de reis zelfs voor altijd een plekje heeft op het lichaam van Joep, lijkt de vonk nog altijd niet overgeslagen. "Aan de ene kant hebben we het echt heel fijn gehad hier. Aan de andere kant vind ik het ook wel weer fijn om naar huis te gaan, naar mijn eigen mensen en m’n eigen plekje", verkondigt Joep tijdens het inpakken van zijn koffer.

Ook heeft hij 'moeders' gemist, die hij dan ook flink beetpakt als hij haar ziet op Schiphol. En hoewel zijn schoonmoeder dan nog een 'heel positieve indruk' heeft, gaat het even later alsnog mis... Hoewel Caroline op Schiphol nog stelt dat ze gewoon tijd nodig hebben, neemt Joep deze uitspraak wel héél letterlijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier kun je Davide uit Married at First Sight al van kennen

Volgens Joep, die eerder ook al te zien was in het datingprogramma De Bachelorette, zijn hij en zijn vrouw gewoon té verschillend. Hij heeft dus zo zijn twijfels, wat voor Caroline 'heel erg schrikken' is. "Wat ik wel heel erg merkte is dat ik toch wel iets meer outgoing was en dat ik eigenlijk continu leuke dingen wilde blijven doen en Caroline zocht juist heel erg die rust op", legt Joep uit. "Daar is helemaal niks mis mee, ik respecteer ook hoe zij is, honderd procent. Maar daarom ben ik me wel gaan afvragen of het matcht met mij en mijn leven." Samenwonen hoeft voor Joep dan ook niet: "Het voelde voor mij niet prettig dus ik wil dan, voor mezelf en voor Caroline, er ook geen lang verhaal van maken. Er zit verder geen romantiek bij of een vlindertje dat toch even komt kijken."

"Ik had wel verwacht dat er wat stappen terug gezet zouden worden, dat is ook logisch denk ik als je weer in je eigen leven komt. Maar ik had wel het idee dat 'ie al iets meer een keuze had gemaakt", zo doet Caroline haar kant van het verhaal. "Ik sta nog steeds open om te kijken hoe het verder kan gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een overzicht: dit zijn alle koppels uit Married at First Sight

Jan en Birgitte moeten het allemaal nog gaan ontdekken: zij hebben elkaar nét het jawoord gegeven. Maar het is de gasten in de zaal niet ontgaan dat Jan zich niet bepaald van zijn meest hoffelijke kant heeft laten zien. De experts hebben dan ook gemengde gevoelens over de match. "Ik heb positieve signalen gezien, maar ik moet zeggen... Jan is een ruwe diamant en het zal een uitdaging worden voor Birgitte om dat bij te slijpen", aldus psycholoog Liselotte Visser.

Gedragsbioloog Patrick van Veen vult aan: "Hij snapt niet te reageren, te anticiperen op signalen die een vrouw afgeeft. (...) Ik maakte me wat zorgen over Birgitte, maar zij was juist de positiviteit. Zij nam het initiatief."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De vonken (en zoenen) vliegen in het rond bij Antoine en Kim in MAFS

In Rotterdam verheugt Maurice zich ondertussen op zijn laatste date. Nadat zijn huwelijk met Arjan strandde, kreeg hij van de experts een nieuwe kans op de liefde. "Ik heb nu twee dates achter de rug, met twee hele leuke heren. Dat doet wel iets met me", vertelt hij voorafgaand aan zijn derde afspraakje met de 46-jarige Dennis uit Ede. "Dit geeft zo’n positieve draai aan iets wat minder leuk was, ik zit er echt heel goed in. Ik voel me heel goed."

Dennis heeft zich opgegeven omdat hij zijn 'leven wil verrijken' en is op zoek naar een partner die met hem nieuwe dingen wil ontdekken. Hun date is dan ook erg creatief: ze gaan kunst bekijken. "Ik was echt heel aangenaam verrast, wat een leuke vent", deelt Maurice voor de camera zijn eerste bevindingen. "Ik ben wel heel blij met deze match. (…) Hij komt wel binnen, hij weet me wel stil te krijgen."

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!