Wendy van Dijk en Martien Meiland Beeld © SBS6 / Talpa

Wendy van Dijk 'redt' Martien Meiland uit bijstandshuis: 'Ik was helemaal kapot'

28 maart 2022 21:18

In de eerste twee aflevering van 'Chateau Bijstand' zagen we hoe de Meilandjes zich voorbereidden op hun leven in de bijstand. Deze week was het écht zo ver: Martine (60), Erica (58) en Maxime (26) wonen vanaf nu een maand in de bijstand. En dat valt vooral de voormalig kasteelheer Martien héél erg zwaar. Gelukkig kan hij zijn hart eventjes luchten bij vriendin en collega Wendy van Dijk (51).

"Meid, wat ben ik blij dat je mij komt halen"

De eerste nacht slapen in het nieuwe huis is voor de familie geen succes gebleken. De wekker van Maxime is niet afgegaan. "Ik moet zelf even één broodje anders trek ik het niet hoor", aldus Maxime na een gebroken nacht, waarin dochter Vivé de fles moest. "Anders val ik flauw in die auto."

"Wat zien jullie eruit", zegt Maxime als ze haar ouders ziet. "Hoe hebben jullie geslapen?" vraagt ze vervolgens. "Nou, wat denk jij?" zegt Martien enigszins kribbig. De hele familie kon moeilijk inslapen, maar waar ze het meest last van hadden, waren de geluiden. De blaffende honden, het huilen van Vivé. En de geluiden van buitenaf. "We leven in een buurt met alleen maar politieauto's en ambulances", zegt Martien.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Huilen staat Martien Meiland nader dan het lachen in Chateau Bijstand

Dan blijkt dat de Meilandjes een groot probleem hebben: vervoer. Zowel Maxime en Erica als Martien hebben de auto nodig, maar dat gaat natuurlijk niet lukken met één auto. "Dan pak je de bus toch?" zegt Erica vervolgens tegen Martien. "Weet je wat dat kost?!" 

Vervolgens besluit Martien te bellen naar Wendy van Dijk, met wie hij opnames heeft voor een programma. Welwillend als ze is springt Wendy meteen in de auto om haar collega op te halen. "Ik vind het zo erg dat je iemand moet lastigvallen", zegt Martien dan. 

Na langer wachten dan Martien fijn vindt, komt Wendy toch nog opdagen. "Meid, wat ben ik blij dat je mij komt halen", zegt Martien enthousiast. Vervolgens doet hij zijn beklaag bij zijn goede vriendin. "Ik was helemaal kapot. Ik lag om kwart over negen al in bed."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Wie had nou eigenlijk de grootste problemen met Chateau Bijstand?

"Hoe lang ben je hier?!" vraagt Wendy zich dan af. Wanneer Wendy dan ook nog eens zegt dat het huis waar Martien in woont 'lekker ruim' is, breekt de designerklomp van Martien. "Ruim?!" schreeuwt hij bijna uit? "Ja, dat meen ik. Dit is toch super ruim?" gaat Wendy door. 

Dan vertelt Wendy dat ze het vroeger thuis ook niet altijd makkelijk had. "Mijn moeder maakte altijd kleding voor mij, want daar was echt geen geld voor. We hadden ook een keer geen tijd om eten te kopen. Toen zijn we naar de supermarkt gegaan, heeft mijn vader de hele kar vol gedaan en is zo naar buiten gelopen. Ik wist niet anders."

Martien krijgt kortsluiting tijdens verhuizing in Chateau Bijstand

00:55

Chateau Bijstand wordt iedere maandag om 20.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!