De Kinderen van Ruinerwold Beeld © BNNVARA

Bekroonde docu Kinderen van Ruinerwold krijgt toch geen vervolg

29 maart 2022 10:53

Een vervolg van de veelbekeken en veelgeprezen documentaireserie 'De Kinderen van Ruinerwold' zit er voorlopig niet in. Dat vertelt Edino van Dorsten, één van de 'kinderen' uit de reeks, in 'Veronica Superguide'.

"We hadden een duidelijk doel met de documentaire, maar niet met een nieuwe serie"

Eerder kondigde documentairemaker Jessica Villerius nog aan bezig te zijn met een vervolg, waarin de focus zou liggen op hoe het nu met de kinderen gaat. In de gids vertelt Edino dat ze inderdaad weer begonnen waren met filmen omdat er vanuit BNNVARA vraag was naar meer afleveringen. De opnames werden echter na een tijdje alweer gestaakt omdat het 't volgens Edino niet waard was 'om weer ons hele leven op z’n kop te zetten'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen van Ruinerwold moeten opnieuw worden gehoord

"Zij hebben succes gehad met de documentaire en willen mensen graag laten zien hoe het nu met ons gaat", vertelt Edino. "We hadden een duidelijk doel met de documentaire, maar niet met een nieuwe serie. Dan wordt het een soort reallifesoap en dat voelt niet oké.”

In 2019 werd het Drentse dorp Ruinerwold wereldnieuws toen er een 'spookgezin' werd aangetroffen. Gerrit Jan van D. hield zijn kinderen jarenlang voor de buitenwereld verborgen, predikte zijn eigen geloof en zou zijn kinderen hebben mishandeld en misbruikt. In de documentaireserie komen zijn vier oudste kinderen aan het woord.

'Ruinerwold-kinderen moeten erkenning krijgen voor wat hen is aangedaan'

04:36
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Docuserie Kinderen van Ruinerwold gaat de grens over

De kinderen van Ruinerwold kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!