Beeld © KIJK

Eetdagboek Peter Gillis zorgt voor shock bij kijkers: 'Waar laat je het?'

29 maart 2022 21:35

Peter Gillis (60) kreeg onlangs een flinke wake-up call nadat hij onwel werd en met een ambulance moest worden afgevoerd. De realityster gaf destijds aan dat hij nu écht wil gaan afvallen en uit de nieuwe aflevering van Massa is Kassa blijkt maar weer dat dit echt nodig is. Het eetdagboek van Peter liegt er namelijk niet om.

"Ik ben nu eenmaal van de grote hoeveelheden"

Peter loopt al een tijdje bij dieetcoach Dick, maar het afvallen wil nog niet echt vlotten. Om Peter een duwtje in de goede richting te geven, heeft Dick hem de opdracht gegeven een eetdagboek bij te houden. Als Peter en Nicol een bezoekje brengen aan Dick en hem het voedingspatroon van Peter voorleggen, moet hij toch wel even slikken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers genieten van televisie-comeback Rob Geus in Massa is Kassa

Zo vertelt Nicol dat ze van donderdag alleen heeft bijgehouden wat hij in de avond heeft gegeten en gedronken. Je zou denken dat er dus niet zoveel genoteerd is, maar niets blijkt minder waar te zijn. Zo blijkt Peter op één avond samen met Nicol 'zes flessen cava, twee bier, limoncello, vier flessen rode wijn, uiensoep, mosselen, een halve portie zalm en een uitsmijter' te hebben genuttigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers genieten van televisie-comeback Rob Geus in Massa is Kassa

Als Dick concludeert dat dit wel érg veel is, kan Peter het niet ontkennen. "Ik ben nu eenmaal van de grote hoeveelheden". Als hij vervolgens benadrukt dat zowel hij niet alles in zijn eentje heeft gegeten en gedronken, heeft Dick toch wel zijn twijfels. "Ik denk niet dat zij veel heeft gedronken", zo wijst hij naar Nicol. "Nou aan de vier flessen wijn heb ik in ieder geval niet meegedaan", zo laat zij weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Massa is Kassa-zoon Mark Gillis in het gips

Toch lijkt Peter van mening te zijn dat er nog niet zoveel aan de hand is. "Ik vind wel dat ik goed bezig ben." Dick denkt daar anders over en geeft hem de opdracht om volledig suikervrij te gaan eten en voortaan ook minder grote porties te nemen. Het eetdagboek van Peter blijkt niet alleen bij Dick voor een shock te zorgen, ook de kijkers weten niet wat ze horen.

In de aflevering is ook te zien dat het niet zo goed gaat met Mark, de zoon van Peter. Hij zit in de gips na een ongelukje. 

Mark Gillis geopereerd aan enkel: 'Gewoon klote'

01:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!