Beeld © LIAM DANIEL/NETFLIX

Tweede seizoen van Bridgerton verbreekt record

30 maart 2022 19:41

Netflix heeft een goede reden om feest te vieren, want het ziet ernaar uit dat het tweede seizoen van 'Bridgerton' alle verwachtingen overtreft. In het eerste weekend na de release is de hitserie meer dan 193 miljoen uur gestreamd: een record voor de streamingdienst. Dat meldt 'The Wrap'.

"Mijn hart klopte zo hard tijdens de laatste aflevering"

Kijkers zijn zo geïnteresseerd in de zoektocht van Anthony Bridgerton naar zijn toekomstige vrouw dat men kennelijk niet kan stoppen met kijken. Door de vele streams stoot Bridgerton in één keer door naar de eerste plek in het lijstje van de best bekeken Engelstalige Netflix-shows. 

Volgens Netflix is er meer dan 193.020.000 uur naar Bridgerton seizoen twee gekeken afgelopen weekend. Dat is 144 miljoen keer meer dan de nummer twee op de lijst: Is It Cake? Chris von Dusen, de executive producer van het programma, laat op Twitter weten dat hij 'niet trotser' kan zijn op dit nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton-actrices waren 'ziek' van plottwist in seizoen 2

Het filmen van Bridgerton heeft behoorlijk wat impact gemaakt op de actrices Nicola Coughlan en Claudia Jessie, zo vertellen ze aan People. Het komt voor Eloise Bridgerton als een grote verrassing dat haar goede vriendin Penelope Featherington eigenlijk Lady Whistledown is. Voor de actrices die deze twee personages spelen, Nicola (Penelope) en Claudia (Eloise), kwam deze wending onverwachts.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton-ster Regé-Jean Page heeft hoofdrol in thriller

Nicola begon vermoedens te krijgen toen ze las over een gesprek tussen Penelope en Eloise. "Claudia en ik hadden het er toen over dat het verschrikkelijk zou zijn als het zou uitkomen. We waren kapot van de gedachte alleen al."

Ook tijdens het filmen had Nicola er last van. "Mijn hart klopte zo hard tijdens de laatste aflevering. Ik voelde me ziek. Ik ben ook een groot deel vergeten, want we hebben een groot deel van de laatste aflevering gefilmd in mijn laatste twee weken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!