Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak SBS6 31-03-2022

Nachtclub in rijtjeshuis drijft buren tot waanzin in Mr. Frank Visser

31 maart 2022 21:55

Viktor Brand (51) gaat deze week in 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' langs bij de 79-jarige Ria uit Hilversum, die geen oog meer dichtdoet vanwege de 'nachtclub' van haar buren. En dat klinkt Meester Visser (70) als muziek in de oren!

Ria doet sinds een aantal jaar geen oog meer dicht door de extreme feestjes van haar buurjongen. Elk weekend gaat het door tot in de late uurtjes, en dat allemaal in de achtertuin van een rijtjeshuis. "Zodra ik de brommers en auto’s aan hoor komen 's avonds denk ik: de ellende begint weer. Het is weer bal", doet Ria haar verhaal.

Volgens Ria komen er soms wel twintig mensen langs, die soms zelfs met taxi’s worden afgezet. "Ik slaap soms maar vier... vijf uur per nacht, dat is het maximum. En als er feesten zijn dan slaap ik bijna helemaal niet", vertelt ze. Volgens Ria is er geen gesprek mogelijk met haar buurjongen en treitert hij haar alleen maar. "Ik vraag me af of het allemaal goed zit bij hem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Explosieve' burenruzie in Mr. Frank Visser escaleert volledig

Naast het lawaai heeft Ria ook overlast van glazen die over de schutting worden gegooid en denkt ze dat ze gehackt is door haar buren. "Ik heb een klacht ingestuurd naar de woningbouwvereniging voor de overlast en de feestjes van de buren, en op het moment dat ik het heb getypt en gemaild kwam er een waarschuwing met een andere e-mailadres", legt ze uit. Maar dat is voor Ria nog niet het ergste: haar man werd zo gek van alle overlast, dat hij besloot na 30 jaar haar te verlaten. "Hij kon het allemaal niet meer aan", doet ze in tranen haar verhaal.

De buurjongen in kwestie, Robbie, geeft toe dat hij in het verleden feestjes heeft gegeven, maar die geeft 'ie allang niet meer. Bovendien is het tegenwoordig helemaal niet meer mogelijk een biertje te drinken in de achtertuin, want dan hangt de buurvrouw al gelijk schreeuwend uit het slaapkamerraam. En dat drukt behoorlijk de sfeer tijdens een avondje gezelligheid. "Eigenlijk heeft niemand last van ons, behalve één persoon", vertelt hij. Toch heeft Ria het gevoel dat ze midden in een nachtclub staat en van een feeststemming is dan ook allang geen sprake meer. Hoogste tijd dus dat Mr. Visser de rust in de tent voor eens en altijd gaat herstellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het met Jan en Elly na asociale burenruzie in Mr. Frank Visser?

De ruzie speelt al jaren en heeft met name een grote impact op het leven van Ria. Tijdens de hoorzitting lopen de gemoederen dan ook hoog op. Hoewel Ria blijft volhouden dat ze door haar buurman is gehackt, laat een expert weten dat dit niet het geval is. Ze heeft 'gewoon' last van spam. Meester Visser neemt Robbie dan ook niets kwalijk, maar verbiedt hem wel de achtertuin te gebruiken na zonsondergang - met een uitzondering van vijf feestjes per jaar, aangekondigd met een briefje.

Omdat Ria heeft toegegeven dat ze bewust herrie maakt om haar buurjongen te treiteren, heeft meester Visser ook nog een aantal regels opgesteld. Wie zich daar niet aan houdt moet 100 euro boete betalen per overtreding, met een maximum van 500 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser-kijkers vallen massaal over 'agressieve houding' buurman

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!