Victor Reinier Beeld © William Rutten

Wat is toch het verhaal achter de cowboylaarzen van Wolfs in Flikken Maastricht?

1 april 2022 16:11

Je kan Floris Wolfs (Victor Reinier) in 'Flikken Maastricht' uittekenen in een bruin, blauw of grijs pak met cowboylaarzen eronder. Even verruilde hij ze voor een paar gympen, maar dat was slechts van korte duur. Maar wat is het verhaal er eigenlijk achter?

"Het moet wel een man zijn van wie je niet helemaal snapt wat hij gaat doen, het moet een verrassing blijven. Dat zijn die laarzen"

Eva van Dongen, gespeeld door Angela Schijf, is te herkennen aan haar zwarte, stoere outfit en natuurlijk haar paardenstaart mét pony. Floris Wolfs, het personage van Victor Reinier, draagt altijd een net pak, met natuurlijk zijn opvallende cowboylaarzen eronder. 

Omdat Flikken Maastricht vaak op locatie wordt gefilmd, worden de personages tot leven gebracht in een grote touringcar, oftewel: het tweede huis van Angela. "Dat is onze 'greenroom', de plek waar je even kunt klagen, schreeuwen, huilen en waar je héél veel lacht met elkaar", vertelt de actrice in alweer de zevende aflevering van Flikken de Podcast. "Het is een beetje het winkeltje van Henny Huisman van vroeger: je gaat er als Angela in en komt er als Eva uit. Die bus is voor mij echt een heilige plek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast Flikken Maastricht aangezien voor echte agenten

In de bus krijgt de actrice ook het iconische kapsel van Eva aangemeten. Want Eva zonder paardenstaart en pony is geen Eva. Leuk feitje: het kapsel is niet Angela’s echte haar. De actrice maakt gebruik van een pruik, die ze omgedoopt heeft tot 'Pietsie'. In de podcast vertelt Angela hoe dat tot stand is gekomen: "In 2013 knipte ik mijn haar heel kort voor een film, Daglicht. Dat vond ik eigenlijk heerlijk, dat korte haar. Het was best wel makkelijk geweest als Eva haar haar óók kort had geknipt, dan heb je gewoon een actrice die op je personage lijkt. Maar daar was ik fel op tegen. Ik zei: nee, dat doen we niet. Eva is een pony en een staart, dus Eva houdt een pony en een staart."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victor Reinier heeft spijt van verhanging Wolfs in Flikken Maastricht

Ook het personage van Wolfs heeft iets waar alle fans hem aan kunnen herkennen: zijn cowboylaarzen. Victor heeft stiekem een beetje spijt dat hij ze ooit geïntroduceerd heeft, want het was zijn eigen idee. De acteur vertelt: "We zaten enorm over Wolfs te puzzelen helemaal in het begin. De naam Clint Eastwood viel toen nog, van: we maken het een 'zwijgende rol', iemand die alleen de woorden gebruikt die ‘ie echt moet gebruiken. Dat is leuk bedacht, voor een speelfilm werkt dat wel, maar voor een serie moet je het loslaten."

"Maar dat cowboyachtige vonden we wel een interessant ding", vervolgt hij. "We dachten: als we nou een pak aantrekken en cowboylaarzen, dan is er in ieder geval iets wat je niet een-twee-drie bij elkaar zou denken. Want anders wordt het een kantoorklerk, dat moeten we niet hebben. Het moet wel een man zijn van wie je niet helemaal snapt wat hij gaat doen, het moet een verrassing blijven. Dat zijn die laarzen, waar ik enorm spijt van heb, want mijn knieën gaan kapot. Als ik moet rennen op die laarzen... ik ben al eens op m'n bek gegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela Schijf had moeite met gebruik echt wapen voor Flikken Maastricht

Flikken de Podcast is wekelijks te beluisteren via de bekende podcastplatforms.

Victor ziet Flikken Maastricht zonder Angela niet zitten: 'Ondenkbaar'

01:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!