Beeld © KRO-NCRV
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Maud pinkt een traantje weg, ik hoop zo voor je dat dit goed gaat'

4 april 2022 14:30

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

"Misschien helpt het als je erop geweest bent en dat het dan klaar is"

Het is dat ik geen popcorn in huis heb, want dat had ik gisteravond wel nodig bij het kijken naar Boer zoekt Vrouw. Deze aflevering was spannender dan menig Netflix-serie. Met wendingen die zelfs de beste scenarioschrijver niet kan bedenken. Ja, we hebben het nog steeds over Boer zoekt Vrouw.

Tussen de koeien van boer Evert heeft Cora zich herpakt. Het werd haar vorige week even teveel. Het vechten om een man is niet haar ding. Ik snap je, Cora. Maar wat zie ik nu? Zit Maud bovenop een tractor? Ik krijg steeds meer het gevoel dat Maud dit meer als schoolkampuitje naar de boerderij ziet, dan een zoektocht naar de ware liefde. Ze heeft zich ingelezen over koeien, lepelt daar en passant allerlei feitjes uit op: 'Koeien schijten, toch?' en checkt haar nieuw opgedane kennis daarna bij Evert.

En nu wil Maud heel graag een keer een ritje op de tractor maken. Tja, ik geef haar geen ongelijk, want dit schooluitje kan hier zomaar eindigen voor Maud. Nans voelt het ongeduld van Maud en denkt hardop: 'Misschien helpt het als je erop geweest bent en dat het dan klaar is.' Oké. Ik probeer hier heel hard geen ondubbelzinnige dingen bij te denken, Nans. Maar ik denk dat ze gelijk heeft. Maud benadrukt nog even dat ze heel graag alleen wil zijn met Evert. Yes. Genoteerd, Maud. Je staat met koeienletters bovenaan de lijst.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers verdeeld over weggestuurde logees BzV: 'Verrassend'

Ondertussen is op de boerderij van Rob de les 'bomen snoeien voor beginners' begonnen. Sonja informeert nog even bij hem of hij nu alles over iedereen weet. Daarvoor heeft Rob een oplossing gevonden: hij stelt aan iedereen dezelfde vraag en vergelijkt erna de antwoorden. Gemak dient de mens. Maar romantisch is het niet, Rob. Toch voelt Silvia al een kriebeltje. Sonja wil juist wel wat meer kriebels voelen. Gelukkig warmt Rob haar handen vast een beetje op. Wie weet helpt het. En dan staat Yvon alweer voor Rob z’n neus.

Ik heb echt geen idee voor wie Rob gaat kiezen. Maar ga niet voor Wendy! Als een femme fatale heeft ze zich op hem gestort, maar nu zegt ze doodleuk dat ze 'de klik niet voelt'. Misschien kan Rob wat tips aan Janine vragen, want Wendy lijkt mij een wolf in schaapskleren. Maar de boer gaat zijn gevoel achterna en hij stuurt de arme Silvia naar huis. Wow. Die zag ik niet aankomen. Silvia is zichtbaar aangedaan. Man, oh man. Rob, je gaat nog bedrogen uitkomen, jongen! Terwijl Silvia boven op bed zit te huilen geeft Rob zijn overgebleven vrouwen een groepsknuffel. Ik krijg er een beetje een sekte-gevoel bij.

Waar de vrouwen bij boer Evert nog op de wachtlijst staan voor de tractor, neemt boer Jouke zijn vrouwen meteen mee voor een ritje. Marion is eerst. Ze wil weten of Jouke ooit drugs heeft gebruikt? Dat heeft hij weleens, maar dat is verleden tijd. Marion is daar niet van, zegt ze. Jouke vindt het mooi dat Marion goed weet wat ze wil, maar tegelijkertijd beangstigt het hem ook. Oei. Houd je de teugels nu al zo strak, Marion? Daar houden mannen niet van, hoor.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gerben uit BzV twijfelt over eerste date: 'Zit in een luxepositie'

Ik vrees voor Marion, want het keuzemoment komt eraan. Ja, daar is Yvon al! En ja, hoor: Jouke stuurt Marion naar huis. Hij vindt haar 'iets te pittig'. Een bittere pil voor de Limburgse. Bij het koffers pakken gaat ze twijfelen, heeft Jouke wel een goed beeld van haar? Nee hoor, Marion. Blijf jezelf. Er is een vent die van pittig houdt en wel gediend is van een weerwoord. Echt waar. Marion heeft haar hielen nog niet gelicht of Jouke gaat alweer over tot de orde van de dag. Hij gaat melken. 'Zo is het ook, Yvon.' Jeetje. Wat een boer.

Maud heeft geluk. In de stal is een koe aan het bevallen. De andere dames zijn boodschappen doen, dus zij mag Evert helpen. Heeft ze eindelijk die date te pakken. Samen in een overall. Een kalf eruit trekken. Maud wordt er emotioneel van. Het kan niet mooier. Zo romantisch. En als dat nog niet genoeg is, ziet ze in de witte vlek op de kop van het kalfje een hartje! Als dit geen teken van de natuur is. Ze pinkt een traantje weg. Och Maud, ik hoop zo voor je dat dit goed gaat. Anders is het een harde landing als je van die roze wolk afvalt. Maar met al die belevenissen in deze excursieweek wordt het een dijk van een profielwerkstuk. Hier krijg je vast een dikke 9 voor.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Margriet uit BzV nog net niet met gierende banden naar huis'

En dan Janine. De Limburgse schapenboerin geniet zichtbaar van de mannen om haar heen. Michiel zoekt haar continue op, maar dat is niet Sander z'n stijl. Als Michiel even weg is heeft hij eindelijk een momentje met Janine. Ah nee, hè, komt Michiel er weer bij. Hij neemt het gesprek over. Wegwezen, Michiel. Niet classy, dit! Sander ziet het helemaal misgaan. Hij wil dat Janine hem snapt. Of ja, ik denk dat hij dat zegt, want ik kan hem nog steeds niet verstaan. Ik begin Michiel wel een beetje vervelend te vinden. Hij is niet te stoppen en biecht aan Janine op dat hij wel een soort van kriebeltjes voelt.

Oh jee, daar is de bus van Yvon alweer. Keuzetijd! Christiaan kijkt al helemaal verliefd. Sander heeft de hoop een beetje opgegeven en Michiel weet bijna wel zeker dat hij mag blijven. En dan versta ik Sander ineens: hij is bang dat hij straks in de auto zit. En hij heeft dit gevoel voor een vrouw al heel lang niet meer gehad. Och. Hartje Sander! Janine twijfelt. Vindt Sander haar wel leuk, omdat hij zich zo terugtrekt? Gelukkig grijpt matchmaker Yvon in: 'Ze vullen alles voor elkaar in. Janine kan toch ook gewoon vragen hoe het zit?' Go Yvon!

Dan is het keuzemoment daar. Waar is die popcorn? Janine stuurt Michiel naar huis. Wat?! Deze zag ik zo niet aankomen! Ze vindt Michiel superlief, maar ze denkt dat hij uiteindelijk te lief zou zijn. Jeetje. Zou het praatje van Yvon dan toch effect hebben gehad? Sander zegt dat hij het niet had verwacht. Nee, ik ook niet, Sander! Michiel geeft de mannen de meest ongemakkelijke knuffel ooit en vertrekt met een rotgevoel naar Zeeland. Die Janine. Ze zou moeten gaan pokeren. Totaal niet te lezen deze vrouw. Ik kan niet wachten tot de volgende aflevering. Ik ga vast popcorn kopen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

BzV-kijkers vol lof over Maud: 'Durft zich kwetsbaar op te stellen'

Boer zoekt Vrouw is elke zondagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1 en hier terug te kijken bij NPOStart. 

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!