Beeld © Kijk

Kijkers ergeren zich aan drankregeling in Chateau Bijstand

4 april 2022 22:09

In de nieuwste aflevering van 'Chateau Bijstand' hebben de Meilandjes het niet makkelijk: ze moeten rondkomen van 32 euro per dag, staan al in de min én krijgen dan ook nog de opdracht om een buurtborrel te organiseren. Geld voor lekkere hapjes en veel drank is er dan ook eigenlijk niet, maar daar hebben de Meilandjes een creatieve oplossing voor gevonden. En die valt bij de kijkers niet zo goed.

"Dat mag dus niet in de bijstand"

Aan het begin van de aflevering krijgen de Meilandjes door middel van een brief hun opdracht van de week te horen. Deze keer is het een pittige, want ze moeten een buurtborrel gaan organiseren. "Niet te doen, we staan al in de min", zo klaagt Maxime. Ook Martien en Erica staan niet te springen om de opdracht, maar besluiten al snel dat ze er maar het beste van moeten maken. Het gezin gaat een aantal deuren in de straat langs en komt al snel tot de conclusie dat eigenlijk iedereen in de buurt wel in is voor een borrel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huilen staat Martien Meiland nader dan het lachen in Chateau Bijstand

Maxime en Erica besluiten naar de Drinkhut om de hoek te gaan, om daar een regeling te gaan treffen. "Zeg wij hebben een vraag", zo spreekt Maxime de eigenaar aan. "Wij zitten in de bijstand en nu moeten wij een buurtborrel gaan organiseren, maar wij hebben daar natuurlijk helemaal geen geld voor. Mag ik anders in ruil voor een ochtendje werken een paar flessen wijn krijgen?" De eigenaar reageert enthousiast en dat betekent dat de Meilandjes alvast hun drank binnen hebben. En daar blijft het niet bij: niet veel later is namelijk ook te zien dat Maxime een eettentje bezoekt met de vraag of Erica daar een avondje mag werken in ruil voor wat geld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chateau Bijstand-kijkers bikkelhard over familie Meiland: 'Dan snap je het echt niet'

Hoewel de kijkers de oplossing van de Meilandjes creatief vinden, is het volgens hun niet heel realistisch. Als je namelijk in de bijstand zit en daarnaast nog betaald gaat werken, dan word je ingekort op je uitkering. Daarnaast krijgen de Meilandjes natuurlijk vanwege hun bekendheid veel makkelijker dingen voor elkaar dan de gemiddelde mens. Volgens de kijkers is het dan ook niet echt eerlijk hoe het gezin te werk gaat.

Al voordat Chateau Bijstand uberhaupt werd uitgezonden, klonk er al de nodige kritiek. Rob Goossens voorspelde destijds dat de realityserie de Meilandjes veel schade kan opleveren:

Kritiek op Chateau Bijstand na HLF8: 'Gaat Meilandjes schade opleveren'

08:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!