De Verraders Beeld © RTL

Eerste 'prooi' bijna unaniem geofferd in De Verraders: 'Een aangeschoten konijn'

8 april 2022 21:45

In de tweede aflevering van 'De Verraders' is het tijd voor de eerste ronde tafel. Vooraf is Stella Bergsma (51) bij veel mensen verdacht, omdat ze dingen opschrijft in een boekje. Iets wat ze zelf niet weet, maar hoort van Irene Moors (54). Overleeft Stella de eerste ronde tafel, of wordt ze toch verbannen?

"Die zat er al bij als een aangeschoten konijn, met heel weinig kans om te overleven"

Let op: dit artikel bevat spoilers over De Verraders.

Degene die niet meer aanwezig is bij de eerste ronde tafel, is Giel. Hij is in de eerste nacht vermoord door de drie verraders: Jamie, Stefano en Ortál. "Ik dacht het al", zegt hij, wanneer hij ziet dat hij is 'vermoord'. Eenmaal aan de ronde tafel zit ook Steven 'm behoorlijk te knijpen. "Mijn naam gaat vaak rond. Stella's naam gaat ook vaak rond. Ik ben natuurlijk wel zenuwachtig." 

Steven is dan ook degene die als eerste het woord neemt tijdens de discussie. Dan vertelt de komiek dat hij is gekwetst, omdat een verhaal dat hij over zijn moeder vertelde in twijfel is getrokken. "Ik hoop dat we met z'n allen respectvol kunnen blijven. En daar wil ik het graag bij laten." Dan neemt de andere verdachte, Stella, het woord. "Ik had het niet door, maar ik heb toch gehoord dat mijn naam best wel vaak wordt genoemd. Ik wil alleen maar zeggen: ik ben echt geen verrader. Ik wil zo graag blijven."

Stella wordt verdacht gemaakt, omdat ze haar gedachten opschrijft in een boekje. Iets waar verrader Jamie handig op inspeelt. "Het is zo'n onzintheorie. Als zij in dat kutboekje wil schrijven, is dat helemaal prima", zegt hij in zijn biecht.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Meerdere ogen direct gericht op één verrader: 'Elke spier bewoog'

Wanneer het gesprek stilvalt, neemt Irene Moors (die een schild heeft bemachtigd en daardoor niet weggestemd of vermoord kan worden) het woord. "Babette, ik verdenk jou omdat je heel erg overal checkt wat er gebeurt. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik geen verrader ben", reageert de actrice.

Dan vraagt Tijl iedereen een naam op te schrijven. Iedereen, behalve Irene, Joep en Stella zelf natuurlijk, schrijft de naam van Stella op. "Ze zat er al bij als een aangeschoten konijn, met heel weinig kans om te overleven", zegt Frank Evenblij nog. "Dit is nog veel erger dan ik dacht", zegt Stella. "Het is als groep besloten en hier valt niets meer aan te doen. 

Stella Bergsma wordt bijna unaniem verbannen

02:45
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Internationale televisieprijs voor De Verraders

Met veertien stemmen wordt Stella verbannen. Het moment breekt aan waarop zij bekend moet maken of ze een verrader of getrouwe is. "Lieve mensen, ik heb het gevoel dat ik geofferd ben door mensen om hun eigen hachje te redden. Ik ben misschien een rare vogel, maar ik ben een getrouwe." Dan slaakt iedereen een zucht van teleurstelling. 

"Het is echt hard dit", reageert Sylvia als eerste. "Echt zo zielig ook." Verrader Jamie hoopt dat Stella het niet persoonlijk opvat. "Het is inderdaad gewoon een topwijf, maar het was een heel makkelijke prooi."

Verrader maakt eerste aflevering meteen cruciale fout

00:59

De Verraders zie je iedere vrijdag om 20.00 uur op RTL 4. Een aflevering gemist? Terugkijken kan hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!