Beeld © ANP

Johnny de Mol ontkent mishandeling ex in statement

6 april 2022 19:47

Wel, niet en dan toch weer wel: Johnny de Mol (43) presenteert vanavond gewoon 'HLF8' mét de steun van Hélène Hendriks (41). De presentator opent zijn dagelijkse talkshow met een statement.

"Maar in alle eerlijkheid, met twee vingers in de lucht, er is niets van waar"

"Een persoonlijke noot. Voor mij zijn er wel leukere dagen geweest. Ik sta hier vanavond omdat er een publicatie is verschenen waarin mijn ex mij opnieuw beschuldigt dat ik haar heb geslagen, geschopt en gewurgd", begint Johnny het programma.

"Het is een verhaal dat mij al een jaar of twee achtervolgt, over een relatie van zeven jaar geleden. Die relatie was echt niet allemaal harmonie. Die verdiende zeker niet de schoonheidsprijs. Maar in alle eerlijkheid, met twee vingers in de lucht, er is niets van waar. Ik heb het allemaal niet gedaan en van een mishandeling is zeker geen sprake." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Details mishandelingszaak Shima Kaes en Johnny de Mol gelekt

Reageren op de aantijgingen doet Johnny liever niet. Het levert volgens hem een 'welles-nietes verhaal' op en een 'moddergevecht in de media'. "Daar heb ik tot dusver niet aan meegedaan en dat ga ik nu ook niet doen. Geloof me, dat is best wel lastig. Wanneer dit een zaak wordt, daar ziet het wel naar uit, dan zal ik mij verdedigen en verantwoorden op de daarvoor bestemde plek. Voor nu wil ik het hierbij laten. Niet dat niet belangrijk is, maar er zijn ook belangrijkere dingen. We gaan over tot de orde van de dag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol pinkt traantje weg in HLF8: 'Heel veel emoties'

HP/De Tijd heeft de volledige aangifte in handen, inclusief bijlagen, foto's en andere stukken die door Shima zijn aangeleverd. Het blad heeft op basis van de documenten een tijdlijn gemaakt van de vermeende mishandelingen die plaatsvonden in het Mexicaanse Tulum, Amsterdam en op het Spaanse eiland Ibiza.

Het eerste geweldsincident zou hebben plaatsgevonden in januari 2015 in Mexico. Een woordenwisseling over Johnny's cocaïnegebruik zou zijn uitgemond in een ruzie met fysiek geweld. In de aangifte spreekt Shima van slaan en schoppen. Bovendien zou Johnny aan haar haren hebben getrokken en bovenop haar hebben gezeten. 

De presentator zou een dag later zijn excuses hebben aangeboden in een WhatsApp-bericht, een screenshot wordt aangedragen als bewijs.

John van den Heuvel twijfelt aan motief ex Johnny de Mol: 'Kamikazeactie'

08:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shima Kaes reageert fel op The Voice-rel: 'Tijd om hen te stoppen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!