Familie Rouw Beeld © EO/Waar doen ze het van? 6-4-2022

Puberzoon Waar doen ze het van?-gezin schaamt zich voor patserbak

6 april 2022 22:17

Schaamteloos meekijken in de portemonnee van andere families: iedere week is het weer een feestje voor kijkers van 'Waar doen ze het van?'. Dit keer heeft vastgoedmiljonair last van een luxe probleem. Zijn peperdure bolide is niet gemaakt voor de straten van Amsterdam. Puberzoon Silvan (13) wil sowieso niet veel van de auto weten.

"Als hij een keer mee moet naar een zakelijke afspraak, wil hij liever met de Volkswagen dan de Lamborghini"

Met een inkomen van 130.000 euro hoeft de omstreden cryptomiljonair zich geen zorgen te maken of hij de boodschappen wel kan betalen of dat zijn kinderen mee kunnen op schoolreis. Nee, Vasco loopt tegen andere problemen aan. Want hoe scheur je met je Lamborghini Aventador over de Amsterdamse grachten? Van puberzoon Silvan hoeft dat gepronk allemaal niet. "Als hij een keer mee moet naar een zakelijke afspraak, wil hij liever met de Volkswagen dan de Lamborghini", lacht Vasco. "Ja, anders kijken er zoveel mensen naar je, enzo", verklaart Silvan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waar doen ze het van?-kijkers verbaasd over 'smerig badwater'

Eenmaal in Amsterdam, met zijn vrouw Tamara en zonder puberzoon, zorgt Vasco nog net niet voor verkeersoponthoud als hij met de lage bak langs de grachten naar een parkeerplek zoekt. "Dit is rot, jongen. Het kan echt nét", klinkt het. "Maar het gaat goed zelfs, zonder schuin te rijden. Easy peasy." Een parkeerplek vindt hij uiteindelijk niet, waarna Vasco de bak maar op de stoep parkeert voor de deur van een horlogezaak.

Daar haalt Vasco zijn inmiddels herstelde Rolex op waar hij jaren geleden 40.000 euro voor betaalde. De verkopers in de winkel horen de kassa rinkelen en proberen de miljonair direct nóg een klokje aan te smeren. Bedragen van 79.000 euro zijn daarbij heel normaal.

Vasco is het immers wel gewend: in het kasboekje van de familie is te zien dat Vasco ruim 7.000 euro heeft betaald voor een verjaardagscadeau voor Tamara en ook nog eens 25.000 euro in Bitcoins heeft geïnvesteerd die maand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

EO onder vuur om omstreden multimiljonair in Waar doen ze het van?

Waar doen ze het van? wordt iedere woensdag om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1. Je kunt de aflevering hier terugkijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!