Johnny de Mol en Johan Derksen Beeld © ANP/Vandaag Inside SBS6 07-04-2022

Johan Derksen: 'Johnny de Mol kan voorlopig beter in luwte blijven'

7 april 2022 11:16

Volgens de heren van 'Vandaag Inside' had Johnny de Mol (43) beter even 'in de luwte' kunnen blijven in plaats van woensdagavond zijn talkshow 'HLF8' te presenteren. Eerder op de dag werd bekend dat de politie zijn ex-vriendin Shima Kaes had verhoord in de mishandelingszaak die zij tegen de presentator heeft aangespannen. 

"Over zulke dingen kun je niet liegen, want de politie neemt zulke dingen heel serieus"

Het was nog maar de vraag of Johnny woensdagavond aan het hoofd van zijn eigen talkshowtafel zou verschijnen. In eerste instantie werd aangekondigd dat Hélène Hendriks het stokje van hem zo overnemen, maar last minute besloot de presentator toch zelf te komen. Hij opende de show met een statement naar aanleiding van een artikel in HP/De Tijd van woensdag waarin details staan over de aangifte.

Volgens René van der Gijp is het eigenlijk best raar dat Johnny er stond, helemaal in vergelijking met hoe het in eerdere zaken is gelopen, zoals The voice of Holland. "Ik bedoel, die jongen van Linda heeft gezegd dat 'ie het gedaan heeft, dat van Lil Kleine hebben we op beeld gezien, dat is ook duidelijk. Maar Marco Borsato en Ali B (…) we hebben die jongens wel heel hard aangepakt en gelijk weggezet, The Voice stopte", vertelt hij in Vandaag Inside als het nieuws ter sprake komt. "Ik vind dit de normaalste zaak van de wereld, dat meisje mag aangifte doen en als hij zegt dat dat niet is dan moet de rechter dat beslissen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol presenteert vanavond wél HLF8

Ook Johan Derksen vindt de aangifte 'volledig terecht'. "Huiselijk geweld, dat moet bestraft worden en ik weet niet of het dan verstandig is om dan daar te gaan zitten. Het is een schuldbekentenis als je vanavond niet presenteert, dat begrijp ik wel. Maar als deze feiten die nu geplagieerd zijn, waar zijn, dan weet ik niet of Johnny komende tijd een tv-programma kan presenteren."

Hoewel de bromsnor het ermee eens is dat Johnny er 'formeel gezien' mag zitten, vindt hij het wel krom dat programma’s als The Voice meteen van de buis werden gehaald. "Over zulke dingen kun je niet liegen, want de politie neemt zulke dingen heel serieus. Maar het is natuurlijk wel heel kwalijk dat de andere partij, die heeft natuurlijk dit hele rapport gelekt. Dat heeft Johnny niet gedaan. Dus hij is al veroordeeld in Nederland. (…) Ik denk niet dat ik er was gaan zitten." Volgens Johan kan Johnny het beste ‘even in de luwte’ blijven tot er meer duidelijkheid is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild neemt het op voor Johnny de Mol: 'Gaat te ver'

Wilfred Genee snapt op zijn beurt heel goed dat Johnny besloot er toch te gaan zitten, al heeft hij er wel dubbele gevoelens bij. Hij vertelt: "In vergelijking met al die andere mensen die inmiddels gewoon thuiszitten en moet afwachten, Ali B die laatst vroeg of het OM een beetje tempo wilde maken omdat zijn carrière op z’n gat ligt en niet weet waar hij aan toe is… dan is het wel heel gek dat we wel weer door gaan met het programma. Misschien moet je de komende tijd dan gewoon even rust nemen."

Shima deed in 2020 aangifte tegen haar ex. Kort daarvoor hadden Johnny en zijn vader John de Mol al aangifte tegen haar gedaan voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed de juridisch adviseur van Shima aangifte tegen vader en zijn wegens het doen van een valse aangifte. Haar juridisch adviseur bevestigde woensdag na het artikel van HP/De Tijd dat Shima afgelopen week is gehoord door de recherche naar aanleiding van haar aangifte.

John van den Heuvel twijfelt aan motief ex Johnny de Mol: 'Kamikazeactie'

08:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa wil niet reageren op aantijgingen Johnny de Mol

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!