Bridgerton Beeld © Netflix

Makers leggen uit waarom belangrijke scène ontbrak in Bridgerton

7 april 2022 21:00

Waar het eerste seizoen van de Netflix-serie 'Bridgerton' draait om de liefde tussen Daphne en de hertog, gaat het tweede seizoen dieper in op het onstuimige liefdesleven van Daphnes broer Anthony. Fans zijn na het zien van deze reeks alleen niet zo blij met het slot.

Let op: dit artikel bevat spoilers over het tweede seizoen van Bridgerton!

"De band tussen Kate en Edwina speelt ook een rol"

In het tweede seizoen van Bridgerton zien we hoe Anthony valt voor Kate, maar ondertussen ook huwelijksplannen heeft met Kates zusje Edwina. Het komt zelfs zo ver dat Anthony en Edwina samen voor het altaar staan. Het huwelijk wordt op het allerlaatste moment afgeblazen en Anthony trouwt uiteindelijk toch met Kate. Eind goed al goed, zou je denken. Maar kijkers zijn teleurgesteld dat de bruiloft van Kanthony wordt overgeslagen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zóveel kosten de Bridgerton-landhuizen in het echt

Producer en showrunner Chris van Dusen legt nu uit waarom de huwelijksvoltrekking niet in de serie te zien is. De makers van Bridgerton waren namelijk bang dat de huwelijksdag van Anthony en Kate in het niet zou vallen na die van Anthony en Edwina. De extravagante huwelijksdag van Anthony en Edwina was geregeld door koningin Charlotte. "Dat zou ze niet nog een keer doen." 

En dan was er volgens de maker van de serie nog een belangrijke reden: "De band tussen Kate en Edwina speelt ook een rol. Het verhaal van hun zusterliefde is eigenlijk net zo belangrijk als het verhaal van de liefde tussen Kate en Anthony."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridgerton komt met spin-off over Queen Charlotte

Eric de Munck 'smult' van tweede seizoen Bridgerton

03:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!