Johan Derksen en René van der Gijp Beeld © ANP

Johan Derksen en René van der Gijp geloven Johnny de Mol niet

8 april 2022 11:02

Waar Ruud de Wild (52) het eerder deze week nog opnam voor Johnny de Mol (43), hebben Johan Derksen (73) en René van der Gijp (61) wat minder vertrouwen in de presentator. De twee mannen verkondigden gisteravond in 'Vandaag Inside' dat ze ervan overtuigd zijn dat Johnny zich schuldig heeft gemaakt aan de mishandeling van zijn ex-verloofde Shima Kaes.

"Dat is natuurlijk gebeurd"

Nadat deze week bekend werd gemaakt dat Shima is verhoord in de mishandelingszaak en het dossier - inclusief medische gegevens en foto’s - van de aangifte op straat kwam te liggen, voelde Johnny zich genoodzaakt om in HLF8 zijn kant van het verhaal te doen: hij beweerde dat er niets klopte van de aantijgingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen: 'Johnny de Mol kan voorlopig beter in luwte blijven'

Johan noemt het statement van Johnny een 'leugen'. "Hij heeft natuurlijk een drank- en drugsprobleem gehad. Dan doe je dingen… Ja, daar kun je later heel veel spijt van hebben, maar het is wel makkelijk om te zeggen: 'Dat is niet gebeurd.'" Als tafelgast Angela de Jong hem vraagt of dit betekent dat hij het verhaal van Johnny niet gelooft, reageert Johan bevestigend. "Nou, als er een politierapport is met medische verklaringen en foto’s van zo’n meisje, dan zullen ze het aan kunnen tonen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol houdt lippen stijf op elkaar over mishandelingszaak

Volgens Angela is het wel heel opvallend dat John van den Heuvel het opneemt voor Johnny. "Dat vind ik niet zo heel handig. Je hoeft het niet voor haar op te nemen, maar we waren er allemaal niet bij en het dossier dat er ligt – dat ben ik helemaal met Johan eens – is niet mals." René is het met haar eens: "Nee, dat is natuurlijk gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa wil niet reageren op aantijgingen Johnny de Mol

Als het aan Johan ligt, is Johnny voorlopig niet te zien in HLF8. "Als artiesten en bekende Nederlanders in zo’n zaak verwikkeld zijn, dan ligt de verantwoordelijkheid eerst bij de man over wie het gaat of hij nog dat programma wil doen, maar ook de opdrachtgever heeft daar een stem in, vind ik." Het feit dat andere BN’ers direct op non-actief zijn gesteld nadat er ernstige aantijgingen tegen hen werden gedaan is volgens Johan genoeg reden om dit ook bij Johnny te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol ontkent mishandeling ex in statement

Angela is het wat dat betreft volledig met hem eens en doet er nog een schepje bovenop. "Ik had hem nooit een talkshow gegeven in de eerste plaats. Er zal ook niemand zijn geweest van de andere zenders die hem op dit moment in zijn carrière met zo’n klacht boven zijn hoofd die talkshow had gegeven. Het is niet niks, hè, poging tot doodslag."

Johan, René en Angela zijn niet de enigen die hier zo over denken. Ook Rob Goossens is van mening dat Johnny beter even een stapje terug kan doen. 

Rob: 'Johnny de Mol zou een stapje terug moeten doen'

06:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!