Heel Holland Bakt Beeld © Heel Holland Bakt Omroep MAX 10-04-2022 NPO1

HHB-bakkers tot waanzin gedreven: 'Net Help Mijn Man Is Klusser'

10 april 2022 13:56

We zijn alweer op de helft van het seizoen en het thema van deze aflevering smelt in de mond. De bakkers van 'Heel Holland Bakt' gaan deze week namelijk aan de slag met… chocolade! De kandidaten doen hun uiterste best om de jury omver te blazen met hun candybars, chocoladebiscuitjes en een penseelstreektaart. Maar daarbij breken ze bijna de tent af...

"Gewoon tikken Marieke, slaan rammen"

Nog zeven bakkers zijn er over. Het getal zeven is het geluksgetal, en een beetje geluk kunnen de deelnemers deze week wel gebruiken. Want hoe makkelijk je een reep chocolade ook naar binnen schuift, zo moeilijk is het om ermee te werken. "Je kunt nog zo mooie taarten maken, dat betekent niet dat je met chocolade kunt werken", aldus Robèrt van Beckhoven.

De bakkers mogen meteen laten zien uit welk chocolade-hout ze gesneden zijn. In de signatuuropdracht maken ze gevulde chocoladerepen. En dat klinkt simpel, maar zorgt voor de nodige frustraties bij de kandidaten. Vooral de Griekse Yannis loopt tegen de nodige problemen aan en de jury is dan ook streng, maar rechtvaardig. "Ik vind de smaak heel mooi, hier en daar wel wat technische foutjes. Het koekje is iets te dik en ik vind de marshmallow wat te zacht", krijgt hij te horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze presentator vervangt André van Duin in Heel Holland Bakt Kids

Tijdens de technische ronde gaat het om 'meten is weten'. De bakkers maken ouderwetse, Franse chocolade biscuitjes. Waarbij het chocolaatje précies op het koekje moet passen. Klinkt eenvoudig, maar is dat het ook? Als je het aan de bakkers vraagt is het antwoord overduidelijk 'nee'. Ze hebben maar een uur de tijd en krijgen ook nog eens alleen de ingrediënten, zonder recept. "Ik mis gewoon de technische ervaring met chocola. Ik moet het van me geluk hebben deze keer, en nuchter nadenken", vertelt Marieke aan presentator André van Duin.

Ook de andere deelnemers hebben er moeite mee, vooral met het formaat van het welbekende koekje. Ook de chocolade uit de mal krijgen blijkt nog niet zo makkelijk en in plaats van Heel Holland Bakt, is het net Heel Holland Timmert. "Gewoon tikken Marieke, slaan rammen", klinkt het in de tent. "Wat een herrie lacht", Zeinab. "Het is een beetje Help Mijn Man Is Klusser", doet ook André een duit in het zakje. "Het lijkt wel een werkplaats van een timmerman." Niet iedereen zijn koekjes komen er dan ook even mooi uit en Yannis schaamt zich dan ook voor het eindresultaat. "Maar wat ga je dan? C’est la vie! Gewoon blijven lachen", blijft hij kalm.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Heel Holland Bakt niet treurig om afvaller: 'Wat een arrogantie'

Met een kwast en chocolade in de aanslag sluiten de bakkers het weekend af met een penseelstreken-spektakelstuk. De chocolade fungeert als verf, dus de bakkers halen de kunstenaar in zichzelf naar boven. Toch blijkt niet iedereen een ware Picasso en voor Yannis houdt het avontuur dan ook helaas op.  "Ik had het verwacht", reageert hij. "Helaas is het voorbij, maar voor mij is het het belangrijkste dat ik zoveel leuke mensen heb leren kennen."

Heel Holland Bakt is elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij NPO1. Kijk de aflevering van deze week hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!