Boer zoekt Vrouw Beeld © KRO-NCRV
Romilde van Dongen
Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

'Cora vat koe bij de horens en brengt broer van Evert een bezoekje'

11 april 2022 11:07

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken.

"Huisje boompje, beestje, diertje, zo ziet ze het voor zich"

Ik zit nog geen minuut op de bank naar Boer zoekt Vrouw te kijken of de makers knallen het keuzemoment van boer Evert er al in. Ik schrik er gewoon een beetje van. Gelukkig heb ik de popcorn nu wel bij de hand. Maud, de ster van dit seizoen heeft veel ups-and-downs zegt ze tegen Yvon. Ze vindt Evert leuk, omdat ze hem in haar buurt hebben. In haar zone. En om zijn gevoel. Tja, niet om zijn woorden. Als Evert deze serie tien volzinnen heeft uitgesproken is het veel.

Cora vindt liefde ingewikkeld. En misschien wil ze wel te graag. Huisje boompje, beestje, diertje, zo ziet ze het voor zich. "Lekker op het erf met je man." Als je geen boer bent kun je inpakken bij Cora. En Evert? Die heeft al een beetje gevoel, zegt hij tegen Yvon. Maar voor wie in godsnaam? Yvon pakt lekker door: "Heb je je charmes al een beetje in de strijd gegooid?"

"Charmes? Wat zijn dat?" vraagt Evert. Oh…. Evert, ben jij nou zo dom, of ben ik nou zo slim? Gelukkig heeft hij zijn keuze gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Maud pinkt een traantje weg, ik hoop zo voor je dat dit goed gaat'

Aan de keukentafel knalt Evert het er meteen uit: "Cora gaat naar huis." Ik vind het zielig. Ik gun deze vrouw zo de liefde. Gelukkig vond Evert haar eten wel lekker. Maar wat zegt Cora nu? "Dan ga ik een deurtje verder, naar Koop, die zit ook alleen!" Nou ja! Cora vat de koe bij de horens en stapt met Yvon in de auto op weg naar de broer van Evert. Gebeurt dit echt? Het lijkt wel een foute romcom! Met twee in aluminium verpakte stukjes appeltaart schuift Cora letterlijk een deurtje verder aan tafel. Koop vindt het geweldig. Hij had meteen al lange gesprekken met Cora. Nou, dat is meer dan je broer klaarspeelt, Koop! Cora blijft nog even. Bij boer en broer Koop en z’n rollator. Een perfecte match. Het leven kan raar lopen.

Ik ben nog aan het bijkomen als ik boer Rob tussen zijn beide dames op de bank zie ploffen. Ieuw. Hij en Wendy zitten middenin een paringsdans, lijkt het. Tijdens het snoeien zit er een takje in haar haar en die haalt Rob eruit. Sonja staat erbij en kijkt ernaar. Lacht er zelfs om. Kom op Sonja. Het gaat mis waar je bij staat! Toch vraag ik me af hoeveel Sonja te vrezen heeft. Van de femme fatale gehuld in bloemetjesjurk met kekke laarzen is weinig meer over. Met haar lijzige haar, bleke wangen en bril is Wendy eerder een grijze muis geworden. Oh wacht, Wendy heeft het over de limbo dans doen tijdens het snoeien. Zie je wel? In de gaten houden deze vrouw. Sonja vindt het wel fijn dat Rob nu persoonlijke vragen stelt. Wat fijn, Sonja. Maar ondertussen zet Wendy haar tentakels in jouw vent. Het geflirt is niet van de lucht. Rob grijpt zijn kans en slaat een arm om Wendy heen, misschien heeft ze het wel koud. Jaja..

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Janine uit BzV twijfelt over Sander: 'Hij houdt zich op de achtergrond'

Bij boer Jouke is de rust wedergekeerd. Karlijn heeft een online cursus en zodra Jouke beneden is grijpt Lotte haar kans. Ze zet koffie voor hem en begint een gesprek over het grijze weer. Iets met een autodealer. Lotte. Ik val in slaap. Het voelt als een verplicht gesprekje in de wachtkamer van de tandarts. Ook in de stallen gaat het mis. Ze praat de kalfjes lief toe. Ze is een dierenvriend. Eh Lotte, heb je enig idee wat er in die stallen gebeurt? Dan komen de ouders van Jouke langs. Wacht even, Jouke, ga je niet ff te snel hier? Maar de dames slaan zich er dapper doorheen. Gelukkig maar, want de ouders van Jouke komen elk dag. Maar dat maakt niet uit als je verliefd ben. En dat gaat misschien wel gebeuren, want de ogen van Jouke lichten op als hij met Karlijn aan het werk is. Ze draaien een beetje om elkaar heen in de schuur. Och, wat leuk dit!

Bij Hans op de boerderij is Dinie helemaal de weg kwijt. Haar gezicht staat continue op standje ik-ga-bijna-huilen en ze piekert en piekert. Alles op de boerderij doet haar denken aan haar overleden man. En wat vindt ze nu echt van haar boer? Als Hans de paarden traint staan de dames te zwijmelen. Over de paarden. Maar ook over Hans. Annette staat erbij en kijkt ernaar. Ze vindt paarden wel leuk. Maar wil wel even duidelijk maken dat ze geen paardenmeisje is. Heel goed Annette! Maar net als Dinie denkt ze ook veel na. Vindt Hans haar leuk, vindt hij haar niet leuk, vindt hij Dinie leuker? Och ik kan Annette wel knuffelen. Wat een lieve vrouw. Maar voor wie gaat Hans kiezen? Tijdens het wandelen trekt hij meer naar Dinie toe. Als ze een moeilijk moment heeft slaat hij een arm om haar heen. Maar Dinie, is dit niet allemaal veel te vroeg voor jou?

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Boer Hans maakt indruk met romantisch gebaar in Boer zoekt Vrouw

Ondertussen ziet Maud weer allemaal tekens in de natuur. Een aardappel in de vorm van een hartje (serieus?!) en zelfs een hartjes-walnoot. Aan tafel wil ze het niet hebben over werk. Ze wil elkaar een beetje ontdekken. Nans mag lekker gaan wandelen en dan heeft zij Evert even voor zichzelf. En andersom, natuurlijk. En Evert mag wel een keer wat vragen aan Maud. Volgens Evert gaat dat vanzelf. Nou… ik weet het niet Evert. In drie dagen heb je nog geen vraag gesteld. Maar hij gaat akkoord met de één-op-één-dates. Op de boerderij van Rob wordt een ander akkoord aangeslagen. Rob heeft zijn gitaar erbij gepakt in de theepauze en als een soort van Kelly Family zitten ze te zingen aan tafel. My god. "Ik wil ook wel leren dansen", zegt Rob. Nee. Alsjeblieft niet. De gitaar, de mondharmonica en de contrabas zijn meer dan genoeg, Rob.

Op de schapenboerderij van Janine is de rust wedergekeerd. Bij de rustige Chris (ohhh, meteen een koosnaampje?) voelt Janine zich erg op haar gemak. Maar ook bij Sander, al is hij wel wat meer aanwezig. Janine weet niet wat ze fijner vindt. Christiaan pakt door. Hij maakt zelfs een grapje (dat ik niet snapte) en is de hele tijd bij Janine in de buurt, waardoor de goedlachse Sander zich terugtrekt. "Je moet haar niet de hele dag naast de voeten lopen", vindt hij. Nee, Sander, jij moet af en toe ook eens naast haar lopen, want nu gaat Janine weer twijfelen. Help! Yvon waar zit je? Maar Janine vraagt het Sander op de man af. Hij vindt het lastig, hij is zo onder de indruk van alles, van Janine, dat hij zich terugtrekt. En daardoor trekt Janine zich ook weer terug. Het is geen wedstrijd zegt, Sander. Dat klopt, maar als je met de liefde naar huis wil gaan, zul je wel actie moeten ondernemen. En dat doet hij: hij geeft Janine een knuffel en ohhh, komt daar een zoentje? Ah nee. Jammer. Maar ook daar zie ik twee mensen verlegen om elkaar heen draaien. Heerlijk.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jouke uit Boer zoekt Vrouw open over drugsverleden

Boer zoekt Vrouw is elke zondagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1 en hier terug te kijken bij NPOStart. 

Romilde van Dongen

Verslaggever bij RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!