Martien Meiland Beeld © SBS6 / Talpa

Martien Meiland tot tranen geroerd door werk bij Stichting Babyspullen: 'Dat is toch mooi?'

11 april 2022 20:50

Martien Meiland (60) hield het maandagavond niet droog in 'Chateau Bijstand'. Toen de realityster aan het werk ging voor Stichting Babyspullen, werd hij plots emotioneel.

"Dat is toch geweldig voor jonge ouders?"

Stichting babyspullen helpt jonge ouders met weinig geld en ondersteunt hen met het leven met een baby. Martien, Erica en Maxime waren aanwezig om te helpen met het maken van zogeheten babypakketten. 

Terwijl Martien met een medewerkster praat over het belang van de stichting, schiet hij ineens vol. "Dat is toch geweldig voor jonge ouders, mensen die een baby verwachten en eigenlijk geen geld hebben voor kleertjes? Ik vind dat zo..." zegt Martien, waarna hij tranen in zijn ogen krijgt. "Daar ben ik zo slecht in... chapeau!"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers ergeren zich aan drankregeling in Chateau Bijstand

Ook de kijkers thuis vinden Stichting Babyspullen een mooie organisatie. 'Wat een mooi goede doel! Zoveel ouders die krap bij kas zitten, die hier gebruik kan van maken. En baby kleding is al zo duur tegenwoordig. Prachtig wat deze mensen doen!' schrijft een kijker op Twitter. Een ander: 'Prachtige stichting.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Wendy van Dijk 'redt' Martien Meiland uit bijstandshuis: 'Ik was helemaal kapot'

Al voordat Chateau Bijstand uberhaupt werd uitgezonden, klonk er al de nodige kritiek. Rob Goossens voorspelde destijds dat de realityserie de Meilandjes veel schade kan opleveren:

Kritiek op Chateau Bijstand na HLF8: 'Gaat Meilandjes schade opleveren'

08:39

Chateau Bijstand zie je iedere maandag om 20.30 uur op SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!